Boktips
10 januari 2018 13:11

Lene Nissen Lembke summerar sitt hästliv i egen bok

HästbokSju decenniers hästliv har summerats. Hästprofilen Lene Nissen Lembke har givit ut en bok om sitt eget liv.

Lene Nissen Lembke summerar sitt hästliv i egen bok
Lene Nissen Lembke har summerat sitt innehållsrika hästliv i en egen bok (arkivbild). Foto: Kim C Lundin/Privat

Lene Nissen Lembke är ett välkänt namn i hästkretsar – och har varit det länge. För många förknippas hon fortfarande för sitt tävlande med den egna hingsten Mowgli 637, och hon har genom sin verksamhet på Penarpsgården haft många inflytelserika hingstar i sitt stall. I dag är det hennes hingst Click and Cash 1155 som ger Lene den största uppmärksamheten.

Under ett sju decennier långt hästliv hinner det dock hända mycket, och nu har Lene sammanfattat det hela i en egen bok som fått namnet ”Mitt Hästliv under 7 decennier”.

Boken presenteras på sociala medier med glimtar ur Lenes händelserika liv – som att hon var uttagen till OS i fälttävlan, var tysk mästarinna i hoppning, vann Falsterbo Horse Show och var pionjär på att tävla hingstar. Det bjuds också på minnen från barndomen där Lene fick rida några mil fram och tillbak för att träna, hästtransport som drogs av EPA-traktor och ett annorlunda år på Irland.

Lene berättar att det är hennes Facebook-vänner som peppat henne att skriva boken. Hon började på den för två år sedan.
– Det var i samband med flugan på Facebook att man skulle lägga ut fem bilder ur ens liv, berättar Lene för Ridsport.

Att skriva ihop en historia om ett händelserikt hästliv var dock inte så lätt, och skrivandet tog en paus. Men i höstas tog skrivandet fart igen.
– Jag körde igång av ren tristess av att nästan inte ha något att göra, det blev riktigt roligt att låta hela ens liv spelas upp på nytt, säger Lene.

Boken har Lene skrivit rakt upp och ned när något nytt fallit sig in, och det mesta har kommit till under den senaste hösten och denna vinter. På framsidan av den 188 sidor tjocka boken er man en cirka tio år gammal Lene på sin första egna ponny, som var ett russto efter Algos Pelle.

Lene fick boken från tryckeriet för några dagar sedan, och hon tycker att uppmärksamheten som boken fått är helt otrolig.
– Responsen på Facebook är fantastisk, många har redan beställt och folk vill ha en dedikation, säger Lene.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden