Hoppning
1 oktober 2023 13:30

Liam Nilsson segrare i andra AYT-kvalet

UngdomsserieDet blev Liam Nilsson och hans Zäta C som tog hand om kvalsegern i Arena Youth Tour som gick i Karlshamn under lördagen.

Liam Nilsson segrare i andra AYT-kvalet
Liam Nilsson och Zäta C visade fin form i Karlshamn. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Pernilla Hägg

Juniorerna är fortsatt starka i Arena Youth Tour. Första kvalet, som gick i Gävle, vanns av Alicia Svensson med nya hästen Filourado PS, och på lördagen tog junioren Liam Nilsson och Zäta C hand om segern i seriens andra kval i Karlshamn.

Young ridern och Grevlunda-beridaren Mathilda Bohlin var en sekund snabbare i omhoppningen, men hade ett nedslag med sin Domino van de Zuuthoeve och blev tvåa i klassen. Childrenryttaren och regerande svenska juniormästaren Mathilda Hansson red in som trea med guldhästen Hello HX. Liam Nilsson var även fyra med Ulla Bella Hästak, som tidigare gått svår klass med Sofia Farman Zetterman.

Resultatlista Arena Youth Tour Karlshamn

Chans att rida i Scandinavium

Arena Youth Tour är ungdomsserien som ger de bästa juniorerna och YR-ryttarna möjlighet att få hoppa på de stora inomhusarenorna. Höstfinalen äger rum i samband med Sweden International Horse Show och vårfinalen avgörs under Gothenburg Horse Show. Totalt får 16 ryttare visa upp sig för en större publik efter kvaltävlingarna.

Förra året vann Ebba Danielsson höstfinalen tillsammans med T-Gavoli Z. Vårfinalen i Scandinavium vanns av Filippa Lagergren med Cool Boy 34.

Arena Youth Tour 2023

Vecka 37 Gävle RS
Vecka 39 Karlshamns RK
Vecka 42 Billdals RK

Höstfinal
Vecka 48 Sweden International Horse Show

2024
Vecka 4 Strömsholms RF
Vecka 6 Borås FK

Vårfinal
Vecka 8 Gothenburg Horse Show

Arena Youth Tour – tävlingsregler

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden