Fälttävlan, Nyheter
5 maj 2018 18:28

Mycket svenskt i tätklungan och Lina Forsberg internationell tvåa

SopotLina Forsberg drämde till med andraplats i Sopots CIC2* i sin internationella årsdebut. Mer svenska framgångar är nära – av de sex tätryttarna i den högsta klassen är tre svenska.

Mycket svenskt i tätklungan och Lina Forsberg internationell tvåa
Lina Forsberg och Kaizen siktar på YR-EM. Arkivbild: Madeleine von Koch

Young ridern Lina Forsberg och Kaizen säkrade under lördagen en andraplats i Sopots CIC2*.  Med en terräng som var felfri på hinder och gav 0,8 straff för tiden satte de punkt för tävlingen. Det resulterade i totalt 33 straff som räckte till andraplatsen bland runt 30 ekipage och var därmed en prima internationell årsdebut likväl som en finfin första tävling internationellt som young rider.

– Det har känts jättebra genom hela tävlingen och det var kul att avsluta med felfri terräng bara två sekunder över tiden, säger en strålande glad Lina, som blir 19 i år.
– Tävlingsmässigt har jag ridit svårare, men det här är jättestort och en merit som jag tar med mig. Nu har jag ännu mer erfarenhet och självsäkerhet när jag går ut i kommande tvåstjärniga terränger.

Sikte på EM

Lina, som tidigare har vunnit SM, missar svenska mästerskapet i år eftersom hon tar studenten samma helg. Det stora målet är YR-EM dit hon ordnade kvalet redan i höstas och därmed kunde Lina nu rida den korta tvåstjärniga i stället för den långa som behövs för EM-kval.

– Vi har tränat och gjort två tävlingar hemma inför den här internationella årsdebuten, och åkte hit för att visa att vi var redo. Det känns väldigt kul att vi fick komma hit och visa att vi är fit for fight, även efter en lång vinter utan fälttävlan, säger Lina och tillägger att det är extra roligt att vara på plats eftersom det går bra för många svenskar i Sopot.

Anna Hassö i täten

I CCI1* är det svensk ledning genom Anna Hassö och Flip One på dressyrstraffen 28,3. I CCI2* är det svenskt på tredje plats efter dressyr och terräng genom young ridern Sofia Andersson och Gardenia R.

I den långa trestjärniga klassen, CCI3*, ligger tre svenskar bland de sex bästa i klassen med knappt 30 ekipage när dressyr och banhoppning är avklarat. Anna Nilsson gör internationell årsdebut med Candy Girl och ligger på plats tre på 34,5 straff.

Johan Lundin med Johnny Cash ligger strax efter på femte plats och har gott sällskap av sjätteplacerade Malin Josefsson. Förra helgen var Malin trestjärnig tvåa med EM-hästen Allan V, och nu rider hon den desto grönare NM-tvåan Golden Midnight. Både Johan och Malin hade prickfria terrängen så när som på 0,8 straff för tiden. Leder CCI3* gör Andreas Dibowski och Butts Avedon.

Resultat

Ridsport.
Anna Nilsson ligger bra till i CCI3*. Arkivbild: Roland Thunholm

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden