Avelsnyheter
3 februari 2019 16:03
Ridsportplus

Liverpool och Le Formidable segerhingstar i KWPN

3-årshingstarKWPN i Holland har genomfört sin hingstpremiering för 3-åringar i Brabantenhalle 's-Hertogenbosch. Segerhingst i hoppning blev Liverpool, och publikfavoriten Le Formidable sattes som segerhingst i dressyr.

Liverpool och Le Formidable segerhingstar i KWPN
Tangelo van de Zuuthoeve-sonen Liverpool blev segerhingst i hoppning vid KWPN Stallion Show. Foto: Dirk Caremans

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

KWPN i Holland har den 30/1-2/2  genomfört sin hingstpremiering för 3-åringar i Brabantenhalle i ’s-Hertogenbosch. Ungefär 200 hingstar var uttagna för att delta, fördelade på cirka hälften dressyr och hälften hoppning. Hopphingstarna var först ut och efter bedömning av exteriör, gångarter och löshoppning tas de hingstar ut som går vidare till bruksprov. 42 stycken hopphingstar gick vidare och sju av dem togs ut till premieutdelning.

De rangerades i följande ordning:

 1. Liverpool e Tangelo van de Zuuthoeve-Lux
 2. Louay Fortuna e Cohinoor VDL-Zambesi
 3. Liamant W e Diamant de Semilly-Heartbreaker
 4. Lay Out e Verdi-Tangelo van de Zuuthoeve
 5. Larezzo e Arezzo VDL-Diamant de Semilly
 6. Lovekey SR e Kannan-Hors La Loi II
 7. Lucky Luck e Grandorado TN-Canabis Z

Det var Tangelo van de Zuuthoeve sonen Liverpool (u Dauphine keur IBOP-spr, uppfödare Bart Derksen i Steenderen) och ägd av Rob Cramer som sattes som championhingst. ”En väldigt komplett häst! Han har en bra modell, lätt galopp och hoppar på ett väldigt funktionellt sätt med utmärkt teknik” var hingstpremieringens ordförande Cor Loeffens uttalande om Liverpool.

Liverpool i rörelse kan du se här:

I samband med premieringen genomfördes också en ceremoni för att hedra Verdi f-02 e Quidam de Revel-Landgraf som utsetts genom omröstning till Årets häst. Maikel van der Vleuten visade upp hingsten för publiken.

Publikfavorit segrade

Bland dressyrhingstarna fick 49 stycken biljett till bruksproven och även här togs sju stycken ut till premiering. De placerades i följande ordning:

 1. Le Formidable e Bordeaux-Ferro
 2. Lennox W e Grand Galaxy Win-Rousseau
 3. Lance V.O.D. e Glamourdale-Davino V.O.D.
 4. Liverpool TC e Glock’s Toto Jr.-Gouverneur
 5. Lugano e Governor-Johnson
 6. Lacrosse RS2 e Ferdeaux-San Remo
 7. Louis Ter Kwincke e Easy Game-Damon Hill
Leformidabledsc06445_lenanystrom
Le Formidable (e Bordeaux-Ferro) var publikfavoriten. Foto: Lena Nyström

Den stora publikfavoriten Le Formidable sattes som segrare. Han är e Bordeaux u Vienna elite pref press PROK, uppfödd av Saskia Poels och ägd av uppfödaren och Karel Gerrits. ”Le Formidable står i en klass för sig bland årets dressyrhingstar. Han besitter så mycket elegans, balans och power. Vi njöt av varje sekund som han befann sig på banan”sammanfattade Bert Rutten entusiastiskt.

Le Formidable i rörelse kan du se här:

I samband med premieringen avtackades GLOCK’s Johnson TN f -02 e Jazz-Flemmingh som nu enbart kommer att användas till avel. Han visades av Hans Peter Minderhoud (läs mer om avtackningen här).

Ett mycket uppskattat showinslag kallades för ”Black Magic”. Här visades Totilas tillsammans med tre av sina godkända söner, GLOCK’s Toto Jr., GLOCK’s Total U.S. och GLOCK’s Trafalgar. Dessutom visades några a hans sonsöner: Kayne (e Governor), King (e Governor), King Karim (e GLOCK’s Toto Jr.) och GLOCK’s Taminiau (e GLOCK’s Toto Jr.) till publikens stora förtjusning (läs mer om showen här).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden