Hoppning
8 november 10:19

Lopez Lizarazo klarade sig undan med fraktur

VärldscupenUnder söndagens världscuphoppning i Verona gick Carlos Enrique Lopez Lizarazo omkull med sin häst Admara på ett räcke. Colombianen störtade till marken och blev liggande, vilket orsakade en längre paus i omhoppningen. Nu meddelar arrangören att det rör sig om en fraktur i ansiktet.

Lopez Lizarazo klarade sig undan med fraktur
Carlos Enrique Lopez Lizarazo gick omkull på hinder två i omhoppningen. Foto: Skärmdump SVT

Carlos Enrique Lopez Lizarazo satsade rejält mot räcket som stod som andra hinder längs långsidan i omhoppningen, men Admara räckte in fram och hoppade rakt igenom hindret och gick sedan omkull. Lopez Lizarazo kastades i marken med ansiktet först, och blev liggande. Hästen reste sig direkt och verkade ha klarat fallet oskadd.

Tävlingen stoppades i drygt 20 minuter, och arrangören meddelade på söndagskvällen att colombianen aldrig förlorade medvetandet men fördes till sjukhus då han hade smärtor i axeln.  Enligt SVT Sport, som har film på fallet, har man konstaterat att det rör sig om ett näsbrott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden