Hoppning
3 september 2020 06:10

Lövsta Future Challenge Jumping hoppar igång

Lövsta Future ChallengeTill helgen startar den sjunde säsongen av Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar. Det är Norrköping Horse Show som är värd för premiären där fem biljetter till Scandinavium står på spel.

Lövsta Future Challenge Jumping hoppar igång
Pontus Berndtsson är en av ryttarna när årets säsong av Lövsta Future Challenge i hoppning kickar igång. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är fem åtråvärda platser till finalen i Scandinavium som står på spel och i ett pressmeddelande berättas att det är ett starkt startfält som möts i Norrköping.

En av dem är unghästberidaren Pontus Berndtsson som deltar med hela fyra hästar i första kvaltävlingen. Det är första gången han kommer till start med så många hästar i ett Lövsta Future Challenge-kval. ”Det roliga med att delta i Lövsta Future Challenge är ju att man har chansen att rida i Scandinavium och i den internationella miljön, vilket är väldigt utvecklande för både hästar och ryttare. Jag har själv inte ridit i Scandinavium tidigare, så det hade varit riktigt kul att ta sig dit nu.” säger Pontus Berndtsson i pressmeddelandet.

Pontus Berndtsson arbetar som unghästberidare hos Sven Ingvarsson i Kungsbacka. Sven Ingvarsson har under många år tagit fram hästar till den yttersta världseliten.

Under helgen i Norrköping går de 6-åriga hästarna två kvalomgångar och en finalomgång. Det första kvalet rids på torsdagen och det andra kvalet på fredagen. De 28 bästa hästarna från de kvalen går till söndagen final. Då avgörs det vilka fem hästar som får biljetterna till finalen under Gothenburg Horse Show 2021.

Förutom det första kvaltillfället i Norrköping kan man även kvala under Breeders Trophy i början av oktober. Där får ytterligare fem hästar en biljett.

Fullständiga regler

Startlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden