Sverige
8 januari 2021 15:28

Lövstas El Barone till Malin Baryard Johnsson 

AvelMalin Baryard Johnsson har fått en ny förmåga i stallet. Det är Lövsta Stuteri som placerar godkände hingsten El Barone 111 hos den svenska toppryttaren. "Jag är oerhört glad," säger hon.

Lövstas El Barone till Malin Baryard Johnsson 
Malin Baryard Johnsson. Foto: Roland Thunholm

Efter några år i Belgien hos Lövstas samarbetspartner Roshoeve, har Lövsta Stuteri tagit hem Emerald van’t Ruytershof-sonen El Barone 111 och alltså valt placera honom hos Malin Baryard-Johnsson. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Jag är oerhört glad att få lov att arbeta med en sådan lovande supertalang och jag ser fram emot vår framtid ihop. Malin Baryard Johnsson.

9-årige El Barone 111 (ZANG hingst f 2011 e Emerald van’t Ruytershof-Libero H, uppf Stal Harrie Theeuwes & Baron De Borrekens) har tävlats av Pieter Kenis upp till och med internationella 1,45-klasser, han var topplacerad i den belgiska hingstserien Pavo Cup under sina unghästår och var felfri i alla internationella starter han gjorde under 2018.

Han har dessutom varit efterfrågad inom aveln och under de senaste två åren har tävlandet fått stå tillbaka.

Fokus på tävlandet

Nu ska han däremot fokusera på tävlandet tillsammans med Malin Baryard Johnsson.
– Jag är oerhört glad att få lov att arbeta med en sådan lovande supertalang och jag ser fram emot vår framtid ihop, säger Malin Baryard Johnsson i pressmeddelandet.

El Barone 5 (1)
El Barone under Pieter Kenis.

Lövsta Stuteri har ägt El Barone 111 sedan 2019.
–  Han har betäckt runt 500 ston både i år och förra året i Europa. Vi ser fram emot att se Malin tävla honom på de stora arenorna,  säger Malin Cohlin, stationschef Lövsta Seminstation, i pressmeddelandet.

Tillgänglig via fryst sperma

El Barone 111 är godkänd i Zangersheide och via ett-sto-licens i SWB. Han kommer att finnas tillgänglig på fryst sperma under seminsäsongen 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden