Dressyr
6 januari 09:47

Marina Mattssons tidigare GP-häst såld som OS-hopp till USA

Silly SeasonNär Marina Mattsson lämnade Hannell Dressage Stable lämnade hon också Helix - hästen som hade tagit henne tillbaka till den internationella arenan. Nu har fuxens tidigare ägare sålt honom till USA.

Marina Mattssons tidigare GP-häst såld som OS-hopp till USA
Marina Mattson och Helix. Foto: Kim C Lundin

Marina Mattsson och känslige Helix (KWPN val f 2012 e Apache-Jazz, uppf A.M.T Toonen Arts) hann knappt börja sin internationella karriär innan den slutade.

Under vårsäsongen 2023 gjorde de några framgångsrika internationella starter för att senare under året ingå i det andraplacerade svenska Nations Cup-laget i Falsterbo.
– Det är nog den häst jag haft som varit mest lovande. Han har så mycket piaff och passage i sig, sa Marina Mattsson till Ridsport i samband med att ekipaget vann en nationell Grand Prix på Grevagården hösten 2022.

När dressyrryttaren lämnade sin tidigare arbetsgivare Hannell Dressage, som då ägde Helix, för att starta egen verksamhet lämnade hon också Grand Prix-hästen.

Nu berättar Eurodressage att Helix har sålts till USA, som ett OS-hopp för Adrienne Lyle. Det ska vara en investererare som har köpt både Helix och Lars van de Hoenderheide. Den sistnämnde har tävlats av Storbritanniens regerande individuella kürvärldsmästare Charlotte Fry.

38-åriga Adrienne Lyle har länge tillhört världstoppen med Salvino. Ekipaget ingick i USA:s silverlag på OS 2021 och VM 2018. 17-årige Salvino är inte uträknad som OS-häst i Paris, men de två nyinköpta hästarna finns där för att möjligaste mån säkra ryttarens OS-start.

Nu är det sista rycket i ridsportens ”Silly Season” då det är hög tid att registrera eventuella OS-hästar i de länder de kan tänkas representera på OS i Paris. Sista datumet för detta är den 15 januari.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden