Sport
11 juli 2014 12:26
Ridsportplus

Meredith om Fendi: ”The sky is the limit!”

För inte alltför länge sedan såldes Lisen Bratt Fredricsons häst Fendi till Meredith Michaels-Beerbaum. I eftermiddag startar ekipaget i nationshoppningen i Falsterbo och när Ridsport fick en pratstund med stjärnan var hon lyrisk över sin nya häst.

Meredith om Fendi: ”The sky is the limit!”
Det har gått över förväntan med Fibonacci (före detta Fendi) tycker Meredith Michaels-Beerbaum som är på plats i Falsterbo. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under torsdagens 1,45-hoppning visades Fibunacci – som Fendi numera heter – åter upp för den svenska publiken. En till synes nöjd Fibunacci gjorde en felfri runda på hinder (dock med ett tidsfel) tillsammans med sin nya ryttare.

Meredith Michaels-Beerbaum fick upp ögonen för den vita hästen för länge sedan.
– Jag hade sett både Lisen och Stephanie Holmén rida honom och jag älskade hur han hoppade. Jag ville köpa honom redan förra året men hittade inte en köpare förrän i år, berättar Meredith efter en runda i Falsterbo.

Meredith ringde upp Lisen när hon var i Florida tidigare i vår.
– Hon hade många som var intresserade men sa att jag var först på listan och att hon skulle hålla honom åt mig. Hon var väldigt korrekt och höll sitt ord. När jag flög upp för att titta på honom blev det sedan en väldigt snabb affär, berättar Meredith efter en runda med en annan svenskfödd häst, Malou (e Maloubet de Pleville).

Sedan gick allt väldigt fort. Ekipagets andra start var en tvåstjärnig tävling, den tredje en trestjärnig. Falsterbo är Merediths och Fibunaccis sjätte tävling tillsammans och den första på gräs. I dag, fredag, ska de starta i Nations Cup tillsammans.
– Jag tror att vi är redo för det, nu handlar det om att reda ut detaljerna, att få mer kontroll efter hindren och att hoppa stora vatten som vi inte gjort på tävling tidigare.

Det märks att både häst och ryttare tycker om varandra. Fibunacci hade öronen spetsade under ritten igår och hela Meredith blir ett leende när jag ber henne beskriva sin nya häst.
– Det är en underbar häst, han är otroligt positiv. Han är också väldigt ”sweet” och snäll, känslig och ”spooky”. Han är alltid på gott humör.

Många reagerade säkert på att Meredith bytte namn från Fendi till Fibunacci.
– Ägaren till honom är amerikan och han tyckte att Fendi lät feminint, trots att det är ett vackert namn. Det är samma ägare som till Shutterfly och Checkmate, som han också bytte namn på när han köpte dem, så det var naturligt för honom att byta namn även på Fendi.
Hemmai stallet kallas Fibunacci för Nacho.
– Det verkar passa honom, han verkar gilla sitt namn och lyssnar till det, säger Meredith med ett leende.

Meredith tror mycket om sin häst för framtiden.
– När vi väl tagit oss igenom det första halvåret, året känner jag verkligen att vi kan göra vad som helst tillsammans. The sky is the limit!

Klockan 14:30 startar Nations Cup i Falsterbo, där Meredith kommer att rida Fibunacci i det tyska laget.

Läs mer om Fendi/Fibunacci och hans resa från svårhanterlig unghäst till GP-häst

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden