Sverige
28 december 2020 17:54

Mest läst 2020 – Niklas Jonsson skakar om hästvärlden

Del 5Skrivningar om att hästhagar bara får användas i tio år togs till en början emot ganska lojt av hästnäringen - tills Ridsports krönikör Niklas Jonsson tog upp problemet och förklarade konsekvenserna om förslaget skulle bli verklighet. Gästkrönikan blev en av årets mest lästa artiklar på Ridsports webb.

Mest läst 2020 – Niklas Jonsson skakar om hästvärlden
Ridsports krönikör Niklas Jonsson ryter till om den statliga utredningen där hästnäringen utses som en stor miljöbov. Hans krönika om konsekvenserna för hästsporten om lagförslaget går igenom blev en av årets mest lästa på webben. Foto: Roland Thunholm

Utredningen om övergödning lades fram under året, och i utredningen fanns delar som handlade om att mark bara borde få användas till hästhagar under tio år. Det här förslaget hade Niklas Jonsson förväntat sig skulle mötas av en bakutspark från hästnäringen – men istället blev det mer en svansviftning.

Niklas gästkrönika där han beskriver konsekvenserna för sin egen verksamhet fick fart på debatten. Sedan krönikan skrevs har det blivit långt fler aktörer som engagerat sig i frågan och de flesta är överens om att förslaget rimmar illa med verkligheten. Du hittar Niklas krönika här.

En plusartikel med en presentation av utredningen och de olika förslagen kan du läsa här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden