Sverige
23 september 2020 15:09

Miljöministerns besked: ”Hästråden kommer inte att införas”

Raka beskedÖvergödningsutredningen har skapat mycket oro inom hästnäringen som på många håll befarat det värsta om förslagen träder i kraft. Nu väljer dock miljöministern Isabella Lövin att tala klarspråk i frågan. Lyssna till radioinslaget i P4 Värmland här.

Miljöministerns besked: ”Hästråden kommer inte att införas”
Hästgödsel är en energirik energikälla, men begränsas av reglerna i Sverige, trots att det är klassat som biobränsle i EU. Foto: Ann-Sofi Hjärn

Miljöministern Isabella Lövin tar nu bladet från munnen kring de förslag som kommit fram i övergödningsutredningen och som upprört hela hästnäringen. Hästråden som nämns i utredningen kommer inte att införas, lovar hon i en intervju med P4 Värmland, som du kan lyssna till i sin helhet här under.

– Det skapar väldigt stor oro bland hästägare, och det finns inget som helst fog för den oron. De råd eller de exempel som utredaren ger är inget som regeringen har föreslagit eller planerar att gå fram med. Där vill jag verkligen ge ett väldigt tydligt besked, säger Isabella Lövin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden