Ponny
5 januari 2020 21:02

Michelle placerad i Msv B trots revbensfraktur

SmärttåligI måndags körde hon omkull med mopeden och bröt ett revben, men det hindrade inte Michelle Lauritsen från att tävla i Helsingborg – och bli tvåa i Msv B.

Michelle placerad i Msv B trots revbensfraktur
Michelle Lauritsen och Kalvin van Orchid's. Foto: Susanne Högdahl

Helsingborgs Fältrittklubb var som vanligt först ut att ha meeting på det nya året. Ett stort antal både häst- och ponnyekipage fanns på plats för att ta sig an Eduard Petrovics banor, och i högsta hästklassen, en 1.40-hoppning, vann Ebba Kewenter, Billdals Ridklubb, och Cickdown (HOLST val f 2006 e Candillo – Limbus, uppf Budde Ludger, äg Anna-Maria Lundström Törnblom)

Ponnyklasserna gick upp till Msv A där det var två startande i varje kategori, och där gick segern i kategori C till Agnes Olofsson Idrizovic, Perstorps Kör- och Ryttarförening, med Giovanna (SCS sto f 2009 e Poetic Justice RC 81 – Brantshammar Korak RC 16, uppf Carin Gagner, äg Malin Olofsson Idrizovic).
I kategori D blev det hemmaseger genom Mathilda Bohlin, Helsingborgs Fältrittklubb och Why Not Equus (SWB sto f 2007 e Algot – Ralmé Z, uppf Bergholm Invest AB, äg Stall Västjädra).

Men frågan är om inte Michelle Lauritsen från Göteborg, tävlande för Ulricehamnsbygdens Ridklubb, var meetingets stora vinnare.
I måndags körde hon omkull med mopeden, blev blåslagen och bröt ett revben. I onsdags hade hon så ont att hon inte kunde gå, och hade inget hopp om att kunna tävla i helgen. Men i fredags satt hon upp igen och insåg att hon kunde både rida och hoppa.

Under helgen startade hon i fyra klasser, och toppade med en felfri runda i Msv B, som gav en andraplats i kategori D med 15 ekipage till start.

− Jag har en ganska hög smärttröskel. Alla tyckte nog inte att jag borde åka och tävla, men det här blev en bra träning i att strunta i dem som tycker att jag är dum. Och jag skulle inte tävla om jag hade haft så ont att jag inte kunde göra ett bra jobb och ge min ponny goda förutsättningar, säger Michelle.

200105 Michelle Lauritsen Kalvin Van Orchids-7797-2 Fotoph
Michelle Lauritsen och Kalvin van Orchid’s . Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Pernilla Hägg

Tillsammans med D-ponnyn Kalvin van Orchid’s (NRPS, val f 2011  e Kanshebber – Orchid’s Cestanii, uppf Mw C v d Laar, äg Michelle Lauritsen) har hon ridit upp till Msv A, och deltog i inomhus-SM i höstas.
− I år hoppas jag starta både ute- och inomhus-SM, men först blir det Borås Grand Prix i februari. Och allra först ska ta det lite lugnt, säger Michelle Lauritsen.

Resultat från tävlingarna

I höstas skrev vi om Michelles kamp mot anorexin (Plusartikel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden