Hoppning
2 februari 2020 09:22

Mikaela Gustaphson 1,45-segrare i Helsingborg

VinnareStartfältet var fullt av tungviktare i lördagens 1,45-klass i Helsingborg. Men det hindrade inte Mikaela Gustaphson från att dundra in på förstaplatsen med rutinerade tävlingskamraten Cum Laude 5.

Mikaela Gustaphson 1,45-segrare i Helsingborg
Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5 (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Banbyggaren Maria Alfredsson hade ställt en rad kluriga frågor i lördagens 1,45-klass i Helsingborg. Grunden bestod av 12 hinder och 15 språng, vilket tre ekipage av 13 startande redde ut felfritt.

Först ut i omhoppningen var Mikaela Gustaphson på rutinerade Cum Laude 5 som riktigt sög tag i hindren hela banan runt. Att ryttaren var ute efter att vinna rådde det ingen tvekan om. Mikaela tryckte på efter varje landning och svängde snabbt och snävt. Cum Laude var taggad och tog hindren lite från sidan – i vissa svängar var det nästan så att fästet släppte. Ekipaget red i mål felfritt på tiden 35,69.

Näst på tur var rutinerade Piia Pantsu-Jönsson och Fanessa. Det blev en snygg runda och stoet var med på noterna, men tiden var inte tillräcklig för att slå föregående ekipage. Klockan stannade på 37,19 och 0 fel. Sist ut var Emma Emanuelsson, som är känd för att kunna rida snabbt. Hon satt på framtidsstjärnan Chaploon som är ett välhoppande kraftpaket. Chaploon tog de snäva lägena med stor självklarhet och ekipaget gick i mål på 0 fel och tiden 36,38. Vann klassen gjorde således Mikaela Gustaphson och Cum Laude.

Fjärde och sista placeringen gick till Emelie Grönberg och elastiska Call Me Sweet. Ekipaget gjorde en fin runda i grunden, men fick ett nedslag in på sista linjen.

”15 years old but still acting like the 5yo stallion he once was”, skrev Mikaela Gustaphson på Instagram efter segern med Cum Laude, som hon red till YRSM-silver förra året.

Hela resultatlistan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden