Hoppning
10 juli 2021 21:35

Mycket svenskt i internationella prislistor

InternationelltDe svenska hoppryttarna fortsätter att visa klassen på internationella tävlingar under helgen. Bland annat toppade Evelina Tovek en femstjärnig 1,55-klass i holländska Valkenswaard på lördagen.

Mycket svenskt i internationella prislistor
Evelina Tovek på väg mot seger. Foto: Tops International Arena

Det var tillsammans med Winnetou de la Hamente Z (ZANG val f 2010 e Winningmood-Socrate de Chivre, äg Susanne Tovek) som Evelina Tovek vann den 26 ekipage stora klassen som var en tidshoppning.

Ekipaget stod för en av klassens sex nollor och hade en tid som var ungefär en halv sekund snabbare än tvåans.
– Jag försökte att bara göra min grej och jag kunde verkligen använda Winnetous galopp och lita på honom, säger hon i ett pressmeddelande från arrangören.

Malin Baryard Johnsson och El Barone tillhörde de felfria och slutade fyra.

Henrik von Eckermann, som vann en klass på meetinget på fredagen, var snabbast av dem med fyra fel – och av alla i hela klassen – blev sjua med Glamour Girl. Han gick ut sist i klassen, vilket gjorde hans elev Evelina Tovek nervös.
– Jag visste att han skulle kunna slå mig, säger hon.

Så blev det alltså inte, och prispengarna på nästan 130 000 kronor gick till Tovek.

Resultat, Valkenswaard

I franska Chantilly blev Douglas Lindelöw och Casquo Blue femma i en femstjärnig 1,50-klass med över 50 startande på lördagen.

Resultat, Chantilly

I Harthill, Storbritannien, vann Angelie von Essen och Cochella en trestjärnig 1,50-klass på fredagen. Klassen hade nästan 70 startande och det svenska ekipaget stod för en av sju dubbelnollor. Segermarginalen var blott tre hundradelar av en sekund.

Resultat, Harthill

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden