Nyheter
19 maj 2019 18:04

Mycket svenskt i topp på internationellt meeting för unga

InternationelltTvå svenska ekipage slog till och vann varsin Grand Prix på det internationella ungdomsmeetinget i Lamprechtshausen, Österrike, under söndagen. "Vilken fantastisk helg," säger en av dem.

Mycket svenskt i topp på internationellt meeting för unga
Thea Gånehed och Dawn Godess. Arkivbild: Privat

Ungdomsmeetinget i Lamprechtshausen, Österrike, har haft klasser för ponny, children, juniorer och unga ryttare med en stor svensk trupp på plats.

Att det skulle leda till seger vågade jag inte hoppas på. Thea Gånehed.

När meetinget rundades av med GP-klasser på alla olika nivåer var det en hel del svenskar i prislistorna.

I ponnyernas Grand Prix över 1,30-hinder fixade Thea Gånehed svensk seger tillsammans med Dawn Godess efter en dubbelnolla. Segern är bara en i raden av framgångar för ekipaget under senare tid.

– Vilken fantastisk helg, säger Thea Gånehed.
– Jag har lärt mig otroligt mycket och kan bara ge min ponny en stor guldstjärna.

Hon hade 12 fel i nationshoppningen i lördags och var väldigt sugen på revansch.
– Men att det skulle leda till seger vågade jag inte hoppas på. Banorna här har varit svåra och mycket utslagsgivande hela helgen, men både jag och Dawn Godess är i bra form.

Ridsport, Hoppning
Emelie Hugoson-Feldt. Arkivbild: Roland Thunholm

De unga ryttarna hade sin Grand Prix sent på söndagens eftermiddag och här blev det dubbelt svenskt i topp. Emelie Hugoson-Feldt vann med Turmalin medan Micaela Gustaphson blev tvåa med Inar C.

Den här klassen hade 36 startande och gick över 1,45-hinder. Båda svenskorna hade 0+4 fel.

Juniorernas Grand Prix gick över 1,40-hinder och hade över 50 startande. Här blev Julia Hallberg och Clann Lux sjua med 0+4 fel.

GP-hoppningen för children gick också över 1,30-hinder och här blev Cornelia Wallenborg/Manick femma i det 60 ekipage stora startfältet efter 0-4 fel. Alice Borglund och Caspian slutade åtta.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden