Körning
26 augusti 2023 21:36

Nederländerna dominerar EM efter maraton

MästerskapHemmanationen Nederländerna har greppet om EM i sportkörning inför avslutningen. Fredrik Persson är fortfarande bästa svensk i mästerskapet.

Nederländerna dominerar EM efter maraton
Nederländernas Bram Chardon i lördagens maraton. Foto: FEI/Martin Dokoupil

Fredrik Persson ligger tolva efter maratonkörningen i EM i fyrspann i Exxloo, Nederländerna. Men dagens stora klättring stod Axel Olin för.
– Jag är nöjd med vad hästarna har gjort idag, säger han till Svenska Ridsporförbundet, SvRF, efter att ha kört upp sig från 33:e till 22:a plats.

– De skötte sig väldigt bra. De har inte så många maraton av den här digniteten i kroppen, jag kunde inte begära mer, säger Axel Olin om sina hästar.

Fredrik Persson, hade en femteplats dressyren och tappade alltså i maraton.
– Dagen var ganska bra tekniskt sett, men lite för långsamt. Det var ett tufft maraton och jag var en av dem som hade kraft kvar på slutet men det fattas ungefär sju sekunder på varje hinder, eller kanske fyra, för att jag ska hålla min femteplacering, säger han till SvRF.

Bram Chardon, Nederländerna, leder individuellt och Nederländerna leder också lagtävlingen inför den avslutande precisionskörningen i morgon, söndag. Innan dess ska hästarna också besiktigas.

Sverige ligger på femte plats.

Startlistor och resultat
Livesändning på ClipMyHorse

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden