Avelsnyheter
1 juni 2020 12:51

New forest-SM och riksutställningen ställs in

New forestDet kommer inte att koras några svenska new forest-mästare i år. Både riksutställningen och new forest-SM ställs nu in på grund av coronapandemin.

New forest-SM och riksutställningen ställs in
New forestponnyn Sturevallens Amor med Saga Wetterqvist i sadeln. Arkivbild: Pernilla Hägg

Riksutställningen för new forest skulle ha ägt rum den 4 juli och new forest-mästerskapen skulle ha gått av stapeln på Grevagården i Skövde 15-16 augusti. På grund av de rådande coronarestriktionerna ställs nu bägge arrangemangen in. Det meddelar Svenska New Forestföreningen via Facebook.

I mars ställdes avelsvärderingen på Grevagården in och i slutet av april beslutade föreningens styrelse om att göra det möjligt att lösa ett interimistiskt betäckningsbevis för avelssäsongen 2020 för de new forest-hingstar som varit anmälda till avelsvärderingen. Även årsmötet skulle ha ägt rum i mars men detta är framflyttat till någon gång i höst.

Både Svenska Welshponny & Cobföreningen och Svenska Connemarasällskapet har sedan tidigare fattat beslut om att ställa in sina riksutställningar 2020.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden