Sportnytt
14 oktober 2020 16:22

Ny finalplats för ponnyküren och Lövstafinalen

FinalerEfter dagens besked om att Sweden International Horse Show ställs in poppar det redan upp en ny finalplats för ponnyküren och Lövsta Future Challenge Dressage. Samtliga finaler kommer att avgöras på Strömsholm den 27-29 november. Dessutom öppnas finalen upp för fler ekipage. Inom kort väntas också besked om ny finalplats för Prins Carl Philips Pris.

Ny finalplats för ponnyküren och Lövstafinalen
Emma Jönsson leder just nu Lövsta Future Challenge Dressage U25. Foto: Roland Thunholm

Två kvaltävlingar, i Lidköping 24-25 oktober och på Strömsholm 27-29 november, återstod innan de fyra bästa unga GP-hästarna och fyra bästa U25-ryttarna skulle fått göra upp i finalen under SIHS. I och med att Sweden International Horse Show nu ställs in tas femte kvalet bort och istället avgörs finalen den 27-29 november på Strömsholm.

Finalen öppnas även upp för fler ekipage. ”Samtliga Lövsta Future Challenge-deltagare kan rida finalen förutsatt att ekipaget uppnått minst 64 procent i minst ett av kvalen. Finalekipagen behöver även ha deltagit i minst två av de fyra Lövsta Future Challenge-kvalen under året.” Reglerna i övrigt kvarstår. Detta enligt ett pressmeddelande.

En positiv nyhet är också att prispengarna dubblas till 400 000 kronor, vilket bland annat innebär att vinnarna i respektive klass rider hem hela 80 000 kronor var.
– Jag vet hur många ryttare det är som satsar och kämpar varje dag tillsammans med sina hästar. Jag vet också hur stor besvikelsen är över att den här tävlingssäsongen inte blev vad vi drömde om. Därför har vi tänkt om och det är med en enorm glädje som vi nu väljer att dubbla prispengarna och bjuda in samtliga unga Grand Prix-hästar och unga ryttare till en utvidgad final på Strömsholm första advent, säger Antonia Ax:son Johnson på Lövsta stuteri.

Även ponnyküren, som också förlorade sin final när SIHS ställde in, kommer att gå på Strömsholm samma tävlingshelg. Semifinalen faller bort och de tio bästa ekipagen från kvaltillfällena går vidare till finalen på Strömsholm. Sista tillfället att kvala är i samband med ponny-SM hos Helsingborgs Fältrittklubb den 29 oktober-1 november.

Gällande finalen av Prins Carl Philips Pris har det sedan tidigare funnits en reservplan, där man nu har satt bollen i rullning, berättar Anneli Grimborg på Stockholms Läns Ridsportförbund. Det är nämligen Stockholmsdistriktet som ”äger” cupen. Senast måndag kommer med stor sannolikhet en ny finalplats att vara klar.

Nuvarande poängställning Lövsta Future Challenge Dressage.

Sweden International Horse Show Ponny Kür – uppdaterade regler.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden