Fälttävlan
4 oktober 2021 16:46
Ridsportplus

Ny fyrstjärnig placering för Amanda Staam: ”Gått väldigt bra”

InternationelltTvå topplaceringar i två fyrstjärniga starter. Amanda Staam och hennes egna uppfödning Corpoubet AT har etablerat sig på sin nya, höga nivå snabbt. "Han är en fantastisk terränghäst," säger 31-åringen som var tvåa i polska Baborowkos fyrstjärniga klass i helgen.

Ny fyrstjärnig placering för Amanda Staam: ”Gått väldigt bra”
Amanda Staam och Corpoubet AT på väg mot andraplaceringen. Foto: M&R PHOTO

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

För en månad sedan vann hon en CCI4*S i polska Sopot. I går slog hon och Corpoubet AT (SWB val f 2013 e Corporal VDL-Baloubet du Rouet, uppf Tobias Nilsson, äg Amanda Staam) till igen och blev tvåa i en klass på samma i nivå i polska Baborowko.

Det är extra roligt att göra det här med en egen uppfödning, att ha varit med från första andetaget liksom. Amanda Staam.

– Jag rankar de här framgångarna högt. Jag har inte så mycket erfarenhet på den här nivån och min tanke var att rida två fyrstjärniga klasser i år för att få lite erfarenhet och sedan träna för att få bättre resultat till nästa år. Men det har ju gått väldigt bra, säger 31-åriga Amanda Staam.

Corpoubet AT är en egenuppfödning som bara åtta år. På meritlistan sedan tidigare har han bland annat en andraplats i Breeders som 5-åring.
– Han väldigt lovande för framtiden, säger Amanda Staam som själv har ridit i landslagen under ungdomsåren och har ett lagbrons från YREM på meritlistan.

Tvåa efter dressyren

I Baborowko låg hon tvåa efter dressyren och ledde efter terrängen, som bland annat innehöll en kombination där ekipagen först hoppade upp för en kulle, sedan snett över häck, fortsatte nedför en backe på båge till en rejäl spets samt en annan kombination med två riktigt snedställda häckar.

Det var inget ekipage som klarade tiden, men Amanda Staam var en av de snabbaste.
– I dressyren fick vi till ett bättre travprogram än vad vi brukar. Vi brukar vara med bra efter dressyren, men inte vara med i toppen. Han är en fantastisk terränghäst och terrängen och hoppningen är hans starka sidor, därför känns det lite surt att vi sedan fick två nedslag i hoppningen, säger Amanda Staam som ändå är nöjd med sin andraplacering.
– Det är extra roligt att göra det här med en egen uppfödning, att ha varit med från första andetaget liksom.

Vill rida mästerskap

Målet på sikt för ryttaren, som håller på med sporten på heltid – bland annat som tränare, är att ta en landslagsplats som senior och rida mästerskap.
– Nu får jag se vad som händer och hur han känns när jag kommer hem. Först hade jag tänkt rida SM om två veckor, men det kanske inte blir så, säger hon.

Amanda Staam red även med sig sin Carilda Rose AT till en ARILDA ROSE AT

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden