Ponny
14 december 2018 17:31

Nya datum gör att SM-krock undviks

Ändrade datumFörsta budet var att ponny-SM i hoppning och fälttävlan skulle gå samtidigt nästa år. Men nu kommer nya besked från Svenska Ridsportförbundet.

Nya datum gör att SM-krock undviks
SM i fälttävlan för ponny har fått nya datum för 2019. Foto: Fredrik Jonsving

I början av december publicerade Ridsportförbundet en tävlingsplanering där det framgick att tre SM skulle äga rum sista helgen i juli, vilket även står i nya numret av Ridsport. Det gällde lag-SM i dressyr för häst, och dessutom både SM i hoppning för både häst och ponny, samt fälttävlans-SM för ponny.

De ponnyryttare som hade räknat med att tävla SM i både hoppning och fälttävlan skulle därmed tvingas välja.

Men nu kommer nya besked från Svenska Ridsportförbundet. SM i ponnyfälttävlan byter både arrangör och helg. Ny arrangör blir Vinslövs Ryttarförening i nordöstra Skåne, och tävlingarna kommer att äga rum 18-21 juli, alltså helgen före hopp-SM på Sundbyholm.
− Klubben som först skulle arrangera väljer att vänta, och då klev Vinslöv in i stället, säger Helena Lindencrona, elitsamordnare för fälttävlan på Svenska Ridsportförbundets kansli.

I Ridsports tidigare artikel (länk) kan du se datum och plats för mästerskap och stortävlingar 2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-