Distansritt
30 april 2014 08:05

Nya distansregler på gång

I samband med Internationella Ridsportförbundets, FEI:s, sportforum har ett förslag om flera nya regler inom distansritt lagts fram. Det handlar bland annat om längre viloperioder för hästarna.

Nya distansregler på gång
FEI:s sportforum hade distansritt på programmet.

Det har varit flera uppmärksammade händelser inom distansritt genom åren, och grenen har debatterats mycket. Under FEI:s sportforum i Lausanne, Schweiz, den här veckan har en rad förslag till förändringar inom distanssporten lagts fram. Det handlar bland annat om längre viloperioder för hästarna, ökat ansvar för funktionärer och tränare samt möjlighet att straffa ryttare som på något sätt skadar sina hästar.
– Hästarnas välmående är inte bara en en veterinär fråga, det är en fråga för alla som håller på med sporten, säger FEI:s förste vice ordförande John McEwen, som också är ordförande i FEI:s veterinära kommitté, via ett pressmeddelande. 

Förslaget ska nu skickas till de nationella ridsportförbunden för påseende. 

Läs FEI:s pressmeddelande här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden