Avelsnyheter
29 mars 2019 06:30

Nytt samarbete hjälper Ung SWB storsatsa mot VM

Young Breeders World ChampionshipMed en ny huvudsponsor i ryggen satsar Ung SWB för fullt mot VM. Young Breeders World Championship avgörs under sommaren i Österrike.

Nytt samarbete hjälper Ung SWB storsatsa mot VM
Ung SWB storsatsar mot Young Breeders World Championship i Österrike. Foto: Ung SWB

Young Breeders World Championship hålls vartannat år och har omkring 200 deltagare från olika förbund. I år arrangeras mästerskapet vid stuteriet Stadl-Paura i Österrike. Deltagarna tävlar i lag och är uppdelade i två åldersgrupper: 16-19 år och 20-25 år. Förbunden tävlar mot varandra i tre dagar i fem moment: teori, exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, grooming och häst vid hand.

Ung SWB kommer att delta i Österrike med både ett junior- och ett seniorlag. Lantmännen KRAFFT har gått in som huvudsponsor och stödjer Ung SWB i storsatsningen mot VM.
– Ung SWB är ett spännande och viktigt initiativ och vi vill förstås vara med och bidra till våra unga entusiaster i hästbranschen, säger KRAFFTs marknadschef Frida Måshammar Nordell i ett pressmeddelande.

Förutom stödet inför VM kommer Ung SWB med sin sponsor genomföra flera gemensamma aktiviteter, som Ung SWB Cup och Breeders Trophy.
– Vi är otroligt glada över det nya samarbetet och ser fram emot våren och sommaren, säger Josefine Tinglöf som är projektledare för Ung SWB.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden