Blogg
5 januari 2014 22:37

Oj, vad det är kul att träna!

Det är tur för mina hästar att jag ska åka på semester ett par dagar. Jag har så fantastiskt roligt när jag tränar just nu, att jag nästan blir frenetisk:).

Var hos Pether Markne  med Lets Dance och King Edward förra veckan. Jag hoppade i dressyrsadel! Det var inga höga hinder och kanske inte helt optimalt. Men jag vill bli bättre i min sits och då får man slita lite. Det är främst för markarbetet jag sitter i sadeln och för att spetsa till det hela, kom det hinder i mellan. Och ja, det var svårt och sitsen över hindren var inte jätte bra. Men MELLAN hindren var det bättre och det var lättare än jag trodde. 

Jag har också tränat med bockar/bommar som ligger på medellinjen. Har ridit serpentinbågar och bytt galopp över. Med King Edward får jag jobba med att få honom att trycka ifrån med bakbenen och i sin tur få honom att byta galopp över bocken. Hoppa runt över, genom kroppen och inte springa över. Han är svagare bak och han är också väldigt stor, så min tanke är att bygga upp honom med denna övning. 
Jag aktiverar bakbenen hela tiden framför bocken och fokuserar på att få honom rak. Det är svårast. Sedan springer han för mig och landar i fel galopp efter, eftersom han känner sig pressad. Då gör jag lugnt och sansat halt och fattar ny galopp. Och gör sedan om övningen om och om igen i intervaller till det sitter. 

Lets Dance har det jobbigare med att lyssna och vara lydig. Då får jag också ett balansproblem. Han väntar varken före eller efter. Då jobbar jag med att vara mer bestämd. Halvhalten måste komma igenom bättre framför och bakom bocken. Han måste också komma igenom för innerskänkeln utan att ramla in i svängen. Han är rätt busig av sig och det krävs väldigt mycket precision och tålamod. Jag är väldigt noggrann och bra blir det. 

Jag skulle som sagt gärna träna på lite mer, men jag får hållas. Nu är det dags för familjen och lite semester. Och tro mig, jag kommer att träna lite ändå. Styrketräning! 
Må gott och träna väl. Det ger resultat:) I nästa blogg ska jag skriva om styrkeövningarna.

Linda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden