Hoppning
13 november 2017 17:45

Olivier Philippaerts tillbaka med besked

GP-segerTvå månader efter skadan vid EM i Göteborg är Olivier Philippaerts tillbaka med besked. I Maastricht blev det en efterlängtad GP-seger med H&M Legend of Love.

Olivier Philippaerts tillbaka med besked
Olivier Philippaerts är fortfarande inte helt bra i axeln efter EM-skadan, men är tillbaka så pass att det blev en 1,55-seger med H&M Legend of Love (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

EM i Göteborg blev en dyster upplevelse för belgiske ryttaren Olivier Philippaerts. Under en träning ramlade han av sin häst H&M Legend of Love (DSP sto f-06 e Landzauber-Corgraf, uppf Wolfgang Golibrzuch) och skadade sig så illa i axeln att han fick stryka sig från mästerskapet.

För två veckor sedan var Philippaerts tillbaka på tävlingsbanorna och tog en 1,45-seger med H&M Ikker. Nu är han även tillbaka i de stora klasserna med Legend och Love och i holländska Maastricht det blev succé direkt.

Olivier Philippaerts har varit vid Maastricht-tävlingarna sedan han varit liten men aldrig vunnit Grand Prix-klassen. Efter att brodern Nicola blev GP-vinnare vid tävlingarna förra året kände Olivier att han hade press på sig i år.
Jag är så lycklig över att vinna här i dag”, sade Olivier till World of Showjumping efter tävlingarna.

Olivier går fortfarande till fysiologen tre till fyra gånger i veckan, men förhoppningen är att hans axel ska vara helt läkt vid slutet av året.

Den trestjärniga Grand Prix-klassen över 1,55-hinder hade 40 startande och avgjordes i en omhoppning dit åtta ekipage hade tagit sig. Fyra ekipage nollade i omhoppningen där Olivier tillsammans med H&M Legend of Love med 37,93 sekunder var klart snabbast. Segern gav cirka 200 000 kronor i prispengar.

Svensk ryttare i startfältet var Rolf-Göran BengtssonCrunch 3 som med fem fel i grundomgången hamnade i den andra halvan av resultatlistan.

Resultat

Bildfrossa från World of Showjumping efter segern

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden