Fälttävlan
15 september 2018 21:46

OS-hoppet lever igen: Svensk triss levererade i VM-terrängen

Två moment klaraVM-terrängen är klar och det blev tre svenska toppar. Laget klättrade uppåt i resultatlistorna som har kastats om rejält.

OS-hoppet lever igen: Svensk triss levererade i VM-terrängen
Louise Svensson Jähde och Waikiki var felfria på hinder i sin första mästerskapsterräng. Foto: Roland Thunholm

VM-terrängen blev som väntat utslagsgivande och för svensk del innebar det en skjuts rakt uppåt genom tre kanoninsatser. Storbritannien är ny ledare i nationskampen och hade fyra helt felfria ryttare i mål. De leder efter dressyr och terräng på 80,8 straff, före Irland på 89,0 och Frankrike på 91,8 straff.

Sverige var starka i terrängen och levererade tre felfria terränger på hinder genom Niklas Lindbäck/Focus Filiocus, Louise Svensson Jähde/Waikiki och Ludwig Svennerstål/Stinger.  Anna Freskgårds Box Qutie skadade sig dessvärre och därmed har laget bara tre ryttare kvar.

Det svenska laget klättrade uppåt från tolfte till sjunde plats på 115,5 straff.
Laget är definitivt inte minst med i matchen om OS-plats – då gäller det att vara bland de sex bästa lagen efter banhoppningen. Värt att lägga på minnet är att OS-värdnationen Japan, fyra i nuläget, redan har en OS-biljett. Sverige är alltså sexa i jakten på en OS-plats just nu.

Europamästaren ny ledare

Individuellt är det också ny ledare i form av tyska Ingrid Klimke och Hale Bob på 23,3 straff, före brittiska  Rosalind Canter Allstar B med 24,6 straff och Irlands Sarah Ennis med Horseware Stellor Rebound på 26,3 straff.

Svenskarna har klättrat genom sina terränginsatser och är med god marginal i den bättre halvan:
Ludwig på plats 24 med 35,3 straff
Louise på plats 32 med 39,6 straff
Niklas på plats 35 med 40,6 straff

Banhoppningen är uppskjuten på grund av väderläget och ska enligt dagens besked ridas på måndag.

Resultatlistor

Ridsport
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus var stigfinnare i det svenska laget och gick i mål med drygt 8 straff för tiden. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden