Sverige
13 september 2016 10:39

Överraskningsmulan ska heta Mulle Meck

I början av juli fick Lunds Civila Ryttarförening en stor överraskning. Bredvid relativt nyköpta C-ponnyn Rut stod plötsligt en morgon ett mulföl. Nu är det bestämt att den lilla hingsten ska heta Mulle Meck.

Överraskningsmulan ska heta Mulle Meck
God dag! Mulle Meck var namnet.

När föreningen återhämtat sig från chocken efter den oväntade – men väldigt söta – överraskningen utlystes en intern namntävling. Och nu är alltså valet fallit på Mulle Meck.

Det har varit vårt arbetsnamn ett tag och i förra veckan bestämde vi oss för att det blir det han får heta, säger Markku Söderberg, verksamhetschef för Lunds Civila Ryttarförening, till lokaltidningen.se.

Mulle Meck ska presenteras för medlemmarna på föreningens 70-års jubileum i oktober men om han sedan får stanna är fortfarande oklart.

Det är något som vi måste fundera vidare på. För att ha honom kvar när han separerats från sin mamma, måste han kunna tjäna sitt levebröd på något vis, säger Markku Söderberg till tidningen. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden