Nyheter
10 mars 2020 14:46

Paradressyren tar plats i Falsterbo

ParanyheterFör första gången får pararyttarna en arena på Falsterbo Horse Show. Men tävlingarna ligger en vecka efter Nordiska mästerskapen i paradressyr, vilket gör att eliten kan utebli från Falsterbo.

Paradressyren tar plats i Falsterbo
Louise Etzner Jakobsson, Anita Johnsson och Felicia Grimmenhag (arkivbilder). Foto: Jenny Schwieler Staaf/Roland Thunholm

Fredag den 3 juli startar årets upplaga av Falsterbo Horse Show. Paradressyr finns på programmet denna dag, något showens vd Jana Wannius ser fram mot.
− Under senare år har jag på olika sätt fått utökad inblick i paradressyr och fått se vilka fantastiska sportprestationer som utförs. Det känns roligt och stimulerande att nu få med pararyttarna på Falsterbo Horse Show och detta är ett långsiktigt engagemang från vår sida, säger Jana Wannius i ett pressmeddelande.

Kan bli tunt startfält

Paradressyrens förbundskapten Agneta Aronsson är mycket positiv till nyheten – med en brasklapp just för i år.
– Det blir lite tokigt i år för vi har ett nordiskt mästerskap i Finland helgen innan. De som ska till nordiska kan alltså inte rida i Falsterbo, säger Agneta Aronsson.
Eftersom paradressyrens elitskikt är ganska litet i Sverige tror Agneta Aronsson att det kan bli tunt i startfältet i Falsterbo.

”Hade önskat det bästa”

– Det blir lite avhugget, tyvärr, tyvärr. Man hade önskat att det blivit bästa bästa för att det ska bli bra status, för alla parter. Vi har inte så många som tävlar på den nivån och som vill ta med sin häst i en sådan miljö. Landslagsryttarna klarar av det, men jag vill ha med så många som möjligt till Nordiska, säger Agneta Aronsson.
En ljusning för Falsterbo kan vara att ryttare från nordiska länder har rätt att starta, enligt en överenskommelse.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden