Dressyr
27 augusti 2018 13:23

Patrik Kittel har valt sin VM-häst

VM-klaarNu är det klart vilken häst Patrik Kittel tar med sig till ryttar-VM. Det blir Well Done de la Roche CMF som får följa med till Tryon.

Patrik Kittel har valt sin VM-häst
Det blir Well Done de la Roche CMF som Patrik Kittel tar med til till Tryon. Foto: Fredrik Jonsving

Sveriges högst rankade dressyrryttare Patrik Kittel har enligt egna uppgifter haft ett lyxproblem inför VM då han varit nominerad med två hästar: Deja och Well Done de la Roche CMF.
”Det har varit jättesvårt att välja. Båda har gjort en jättebra säsong”, säger Patrik Kittel på ridsportförbundets hemsida.

Well Done De La Roche (ZVCH sto f-08 e Fürstentraum-Walt Disney, uppf Franҫoise Trembley) gjorde sin första internationella stort 2017 och har inte varit lika rutinerad i stora sammanhang som Patriks OS-häst Deja. Men det blir alltså ”Welli” som får förtroendet att åka med till VM.
”Hon har gjort en helt fantastisk säsong”, säger Patrik, och ekipaget har legat konstant på över 74 procent i Grand Prix med ett personbästa på 75,804.

Patrik meddelar att Welli fortfarande är lite känslig inomhus och därför passar det bra för stoet att göra ett mästerskap utomhus. Till världscupens inomhussäsong satsar Patrik Kittel på Deja.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden