Hoppning
30 juni 2018 22:01

Peder 1,50-segrare med ny häst

SegerPeder Fredricson gör sin första internationella tävling med Catch Me Not S i Belgien och i dag resulterade det i seger.

Peder 1,50-segrare med ny häst
Regerande Europamästare och vice världsmästare i lag, Peder Fredricson. Arkivbild: Roland Thunholm

Peder Fredricson och Catch Me Not S (SWB, f 2006, e Cardento-Ramiro’s Son, uppf Krister Svedberg, äg Ebba Berglöf) har tidigare bara hoppat några få klasser tillsammans. I dag blev det en fullträff – seger i belgiska Knokkes 1,50.

Valacken, som har tävlats sedan unghäst-åren av främst Ebba Berglöf upp till nationell 1,50, trivs uppenbarligen med Peder i sadeln. I dagens 1,50 var ekipaget ett av 15 ekipage till omhoppning och slog till med snabbaste tiden i den avgörande rundan.

Även Peders EM-vinnare H&M All In är med i Belgien och gör sina andra tävling sedan comebacken, fortsatt på snäppet lägre kom igång-höjder. Duon har hoppat två stycken 1,40 – en med felfri grundomgång och en tidshoppning med ett ner.

I fredagens femstjärniga 1,50 i Belgien blev det två svenska placeringar. Petronella Andersson med Bacardi 188 blev sjua och Jonna Ekberg med Univers du Vinnebus blev åtta.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden