Hoppning
8 september 2018 17:37

Peder: ”All In är lite lättare att rida”

SkillnaderPeder Fredricsons förstaval inför VM var att få H&M All In i form. När guldhästens inte kom i tillräcklig form blev H&M Christian K hästen Peder åker med till Tryon, och för Radiosporten berättar Peder om skillnaden mellan de två hästarna.

Peder: ”All In är lite lättare att rida”
Peder Fredricson berättar om skillnaderna - och likheterna - mellan Christian K och All In (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm/Fredrik Jonsving

Med ett EM-guld förra året och ett OS-silver året före det var H&M All In toppvalet för Peder Fredricson inför VM i Tryon. För Radiosporten berättar Peder att en individuell guldmedalj med All In har varit en självklar målsättning inför detta VM. Med H&M Christian K får Peder tänka på ett annat sätt.
”Jag tror inte vi kan ta ledning redan från första dagen, men min målsättning är att nå så högt vi kan”, säger Peder till Radiosporten.

En skillnad mellan All In och Christian K är förutom rutinen – All In har gjort flera stora saker framgångsrikt än vad Christian K har – så är All in är lite lättare att rida enligt Peder. All In är lite lättare att reglera.
”Just på mästerskap när det är tidshoppning första dagen så har jag lättare att rida en snabb runda på All In än vad jag har med Christian K”.

Vad hästarna däremot har gemensamt är att de båda är förstiktiga, och att de har kapacitet att hoppa stora hinder. Peder tycker att Christian har visat sina kvalitéer vid de stora nationshoppningar han har gjort, och säger att att det är ett långt mästerskap och allt kan hända även om man inte tar ledningen vid tidshoppningen första dagen. I första hand hoppas han kunna bidra till laget.
”Det är dags för en guldmedalj nu”, säger Peder som tycker man ska ha djärva mål med tanke på att det var sådär 90 år sedan Sverige sist tog ett lagguld i hoppning.

Hela Radiosportens intervju med Peder kan du höra här:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden