Hoppning
28 april 2018 07:56

Peder dubbelt placerad i New York

InternationelltPeder Fredricson fortsätter att plocka placeringar på det femstjärniga meetinget i New York, USA. På fredagen blev det två stycken.

Peder dubbelt placerad i New York
Peder Fredricson och H&M Zaloubet höll sig framme i en tidshoppning. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

Redan under Longines Masters första dag, i torsdags, plockade Peder Fredricson en placering med Hansson WL i en tidshoppning över 1,45-hinder.

På fredagen fortsatte han i samma stil. Först var regerande Europamästaren fyra i en 1,50-klass tillsammans med Hansson WL (SWB val f 2008 e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps lantbruk AB, äg Måsel AB). Den här klassen hade 31 startande och sex av dem var felfria i grundomgången. I omhoppningen blev det återigen en felfri runda av Hansson WL, men valacken var ungefär åtta tiondelar långsammare än segerhästen Iphigeneia de Muze, riden av Belgiens Gregory Wathelet.

Klassen därefter var en speedklass över 1,50-hinder med 24 startande. Där blev Peder Fredricson återigen fyra, nu med H&M Zaloubet (SWB val f 2007 e Maloubet de Pleville-Robin Z, uppf Sophie Persson och Hans Orest, äg Astrid Ohlin). Ekipaget var ungefär 1,5 sekund långsammare än segrande Erynn Ballard/Fantast, Kanada.

De båda fjärdeplatsen gav tillsammans 16 000 US dollar, ungefär 140 000 kronor.

Det femstjärniga meetinget Longines Masters New York fortsätter under helgen med bland annat en Grand Prix över 1,60-hinder på söndag. Peder Fredricson är enda svenska ryttaren på plats.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden