Hoppning
23 december 2021 14:10

Peder Fredricson fortsätter att prisas

UtmärkelsePeder Fredricson har åter igen belönats med tidningen Sydsvenskans pris Skånebragden.

Peder Fredricson fortsätter att prisas
Peder Fredricson fortsätter att få utmärkelser efter ett makalöst framgångsrikt år. Foto: Roland Thunholm

– Varje år så har jag trott att jag haft mitt bästa år. Det har jag trott i många år nu. Men i år är det nog det bästa året på riktigt, säger Peder Fredricson till Sydsvenskan i en intervju i samband med utmärkelsen Skånebragden.

Det är andra gången världsettan får utmärkelsen, förra gången var 2017 då hans individuella EM-guld vägde tungt i motiveringen.

Juryns motivering: Sydsvenskans pris Skånebragden, för bästa idrottsprestation 2021, tilldelas en idrottare som genomförde ett olympiskt spel felfritt och gick All In både individuellt och för laget. Han reste hem från Japan med både olympiskt guld och silver. Under hösten tog han ett EM-brons och nådde förstaplatsen på världsrankingen. Skånebragden 2021 går till Peder Fredricson.

Tidigare i år fick ryttaren även Bragdguldet tillsammans med sina lagkamrater i guldlaget på OS. Han är också nominerad till flera priser på Idrottsgalan som hålls i januari.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden