Sverige
18 september 2018 10:14

Peder ny ambassadör för organisation som hjälper barn i krig

VälgörenhetVM-aktuella Peder Fredricson har ett nytt uppdrag. Har är numera ambassadör för War Child och ska synliggöra organisationens arbete för barn i krig.

Peder ny ambassadör för organisation som hjälper barn i krig
Peder Fredricson Foto: Roland Thunholm

”Barn som växer upp i krig går miste om sin barndom. Vi behöver alla göra vad vi kan för att fler barn i världen ska få leka, lära och bara vara barn. Därför stödjer jag War Childs arbete”, säger Peder Fredricson ett pressmeddelande där organisationen berättar att hoppryttaren är ny ambassadör.

War Child blev en stiftelse 1995 och finns i runt 14 länder. I Sverige har organisationen funnits sedan 2016. De har bland annat gjort insamlingskonserter med kända svenska artister och driver projekt för nyanlända tonåringar.
Peder Fredricson ska, enligt pressmeddelandet, lyfta organisationens arbete och skapa medvetenhet kring barn och ungas situation i krigsdrabbade länder.
”Vi är mycket glada och stolta över att Peder Fredricson är War Childs ambassadör. Peders positiva framtoning, kämparanda och glöd imponerar stort och det går väl ihop med War Childs filosofi om att ge varje barn verktygen för att hitta sin egen, inre kraft”, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden