Hoppning
6 juli 2019 21:26

Peder säkrade ny GP-placering

Grand PrixDet blev ingen ny fullträff för Peder Fredricson i Global Champions Tours Grand Prix, men väl en placering. Segern gick till Christian Ahlmann.

Peder säkrade ny GP-placering
Den stabila duon säkrade en ny placering i Paris. Arkivbild: Stefano Grasso/LGCT

Drygt en handfull ekipage var med till omhoppning i Global Champions Tours Grand Prix över 1,60-hinder. Felfri och snabbast var Christian Ahlmann som därmed tog segern med Take A Chance On Me Z (val, f 2009, e Taloubet Z-Aldatus Z).

Christian Ahlmann Ger Rio 2016
Christian Ahlmann var bäst i Paris. Arkivbild: Richard Juilliart/FEI

Ekipaget belönades med segercheck på 99 000 euro samt en biljett till LGCT Super Grand Prix där vinnarnas vinnare koras i slutet av året. Ahlmann hade innan dagens vinst två åttondeplatser som bästa notering under GCT-säsongen.

Celine Schoonbroodt-de Azevedo med Chepetta tog andraplatsen och  Kevin Staut med Caevo 2 blev trea.

Peder Fredricson och H&M Christian K följde upp dagens tidigare fjärdeplats, då de även bidrog starkt till lagets tredjeplats, med en ny placering. De missade GP-omhoppningen, men som näst snabbaste fyrafelare landade de på placering tio bland de 35 ekipagen till start.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden