Hoppning
19 november 2021 06:25

Pengaregn när GCT-säsongen avslutas

GCT/GCLDet sprakar om Prag denna helg, då Global Champions Tour intar den tjeckiska huvudstaden för det som touren kallar för "Playoff". Helgens två huvudnummer är den individuella superfinalen på lördag kväll, där tre svenskar finns med i startfältet, och söndagens lagfinal - det är en gigantisk prispott som står på spel.

Pengaregn när GCT-säsongen avslutas
Senast det begav sig i Prag var superfinalen 2019, som då vanns av Ben Maher. Foto: Stefano Grasso/GCT

Över 13 miljoner kronor ska delas ut i lördagens Super Grand Prix, en 1,65-klass öppen för de ryttare som vunnit Global Champions Tour under säsongen. Hela det svenska OS-guldlaget är på plats i Prag och startar i superfinalen. Peder Fredricson och Malin Baryard Johnsson är sedan tidigare även klara för finalen av Global Champions League, då deras lag Valkenswaard United och Shanghai Swans låg etta och tvåa inför avslutningen.

Lagfinalen rids på söndag eftermiddag över 1,60-hinder och är öppen för de sex bästa lagen efter kvarts- och semifinal. Även här väntar en enorm summa prispengar – totalt över 37 miljoner kronor, där det segrande lagets tre ryttare får dela på cirka 12,8 miljoner kronor.

Henrik von Eckermann, som ingår i laget Scandinavian Vikings med bland andra Evelina Tovek, blev klar för den individuella superfinalen efter sin seger i den sista deltävlingen i Samorin nyligen. Laget startade under torsdagskvällen i kvartsfinalen, men efter nedslag för samtliga tre lagryttare lyckades man inte ta sig vidare som ett av de åtta bästa lagen – det blev en tiondeplats bland de tolv till start.

Ryttare kvalade till superfinalen

Niels Bruynseels, Belgien
Olivier Robert, Frankrike
Peder Fredricson, Sverige
Ben Maher, Storbritannien
Scott Brash, Storbritannien
Sameh El Dahan, Storbritannien
Darragh Kenny, Irland
Sergio Alvarez Moya, Spanien
John Whitaker, Storbritannien
Daniel Deusser, Tyskland
Harrie Smolders, Nederländerna
Malin Baryard Johnsson, Sverige
Bryan Balsiger, Schweiz
Spencer Smith, USA
Henrik von Eckermann, Sverige

Start- och resultatlistor
Livesändning
Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden