Hoppning
11 mars 2019 15:11

Petronella Andersson plockar placeringar i Wellington

USABelgienbaserade Petronella Andersson har inlett tävlingssäsongen med tävlingar i Wellington, USA. Där har den svenska ryttaren plockat på sig en rad fina resultat - i helgen lades ytterligare en 1,50-placering till meritlistan.

Petronella Andersson plockar placeringar i Wellington
Petronella Andersson är och tävlar i USA där hon plockat på sig en rad fina placeringar (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Sedan januari är Petronella Andersson, Stephex Stables, och tävlar vid Winter Equestrian Festival i Wellington, USA. Där har hon de senaste veckorna plockat hem ett antal placeringar upp till 1,50, och i helgen blev det ytterligare en framskjuten placering. Det var i söndagens femstjärniga 1,50 med 43 startande ekipage, där Petronella var en av sju ekipage som dubbelnollade. Med Finally Z (ZANG sto f-10 e Figaro de la Vie-Darco) red hon hem femteplatsen och belönades med drygt 40 000 kronor i prispengar. Klassen vanns av McLain WardHH Gigi’s Girl.

190311_mclainward_sportfot
McLain Ward och HH Gigi’s Girl vann klassen. Foto: Sportfot

Petronella och Finally Z kom även sexa i fredagens 1,45 med felfri ritt även där.

Resultatlista 1,50

Tidigare veckor har Petronella tagit fyrstjärnig 1,50-placering med Doryane HDH, och med sig har hon även Eclatant som hon placerat sig upp till 1,40 med i Wellington.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden