Hoppning
30 januari 2022 13:00

Philip Svitzer tog andra chansen

Arena Youth TourKampen om vilka som ska få rida finalen i Arena Youth Tour lider mot sitt slut. Under söndagen gick ungdomsseriens "Andra chansen" på Strömsholm och young ridern Philip Svitzer var inte sen på bollen. Totalt fick fyra unga ryttare finalbiljetter – se vilka här.

Philip Svitzer tog andra chansen
Alida Nike var snabb som en vessla i söndagens Arena Youth Tour. Här syns det lilla stoet i SM-finalen på Strömsholm, där hon i november bar sin ryttare Philip Svitzer till guld. Foto: Roland Thunholm

Tillsammans med Alida Nike (SWB sto f-10 e Ustinov-N-Aldato, uppf Stall Nytorp, äg Lena Svitzer) var Philip Svitzer det enda dubbelt felfria av tre ekipage till omhoppning i söndagens ”Andra chansen”-kval i Arena Youth Tour på Strömsholm. Därmed tog han hem segern och en eftertraktad finalbiljett.

Tvåa i klassen blev young ridern Linus Herzig och Greyson PH (KWPN val f-11 e Cardento-Nimmerdor, uppf Jonas Persson, äg Linus Herzig, Helena Holm och familjen Jonas Persson). Junioren Beata Hermelin knep tredjeplatsen med Obsession Night (SWB val f-07 e Corlensky G-Cruise On, uppf Anna-Lena Rylander och Leif Medin, äg Helena Holm).

Söndagens ”Andra chansen” och ”Sista chansen”, som går i Borås vecka 6, ger ytterligare fyra juniorer och fyra young riders möjlighet att kvala in till vårfinalen. Den skulle ha ägt rum i Scandinavium men rids nu istället i samband med Kungsbacka Grand Prix den 9-13 mars.

Snart finalklart

De två bästa juniorekipagen och de två bästa YR-ekipagen i Andra chansen, som inte redan är kvalificerade via höstfinalen, går vidare till vårfinal. Detsamma gäller för Sista chansen.

I och med söndagens kval innebär det att alltså att Philip Svitzer och Linus Herzig har fått varsin finalbiljett i kategorin young rider. För juniorernas del går finalbiljetterna till Beata Hermelin och Linn Arvidsson. Den senare blev fyra i dagens klass med hästen Glenmorangie.

De fyra juniorer och fyra young riders som redan är klara för vårfinalen efter höstfinalen är dessa:

Juniorer – 1,40-hoppning
Alice Borglund
Ebba Danielsson
Ella Littorin
Izabelle Stolth

Young rider – 1,45-hoppning
Filippa Enmark
Ellinor Liwing
Carla Peterson
Erik Nordström

Resultat Andra chansen Strömsholm.
Regler och aktuell ställning Arena Youth Tour.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden