Sverige
26 september 2020 15:07

Polisen har avbrutit sökandet efter lös häst och dess ryttare

Nu letar polisen inte längre aktivt efter den häst som rapporterats in till polisen. Inte heller söker polisen efter någon eventuell ryttare som kan ha ramlat av.

Polisen har avbrutit sökandet efter lös häst och dess ryttare
Polisen är tacksam för privatpersoners engagemang, men har inte fått in några tips. Arkivbild. Foto: Bildfokus/Istock

Det var strax före midnatt i torsdags som en person ringde till polisen och rapporterade att hen sett en lös, svart eller brun häst, med sadeln hängande lite snett.
Platsen var djupa skogar i Olofström i Blekinge.

Under den tidiga fredagsmorgonen sökte polisen i området med helikopter, och även hundpatruller var ute.

Därefter gick polisen ut med att allmänhetens tips behövdes. Men ingen har hört av sig med tips, och ingen har rapporterat in någon saknad häst eller ryttare. Nu på lördagen har polisen avbrutit sökandet.
– Vi letar inte aktivt i ärendet. Vi har en anmälan om försvunnen person upprättad, men ingen har hört av sig om en häst eller person som kommit bort och ingen skadad stämmer in på det här ärendet, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd.

Ridsports läsare ville hjälpa

När tidningen Ridsport lade ut en artikel om den eventuellt saknade ryttaren och hästen delades facebookinlägget 486 gånger.
– Vi har även haft privatpersoner som letat i området till häst och vi är tacksamma, det är ganska tuff terräng däruppe. Vi är tacksamma för det fina engagemanget, säger Evelina Olsson.
Att inringaren som sett den lösa hästen inte skulle vara seriös avfärdar polisen.
– Vi bedömer personen som trovärdig, bland annat med tanke på detaljen att sadeln satt lite snett, säger Evelina Olsson.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden