Ponny
14 maj 2020 09:25

Ponny-EM ställs in

CoronapandeminÅrets samlade ponny-EM i dressyr, hoppning och fälttävlan i Strzegom ställs in på grund av coronapandemin. Den polska arrangören siktar däremot på en helt ny tävling, "European Pony Masters" i samtliga mästerskapsdicipliner senare i höst.

Ponny-EM ställs in
Ingemar Hammarström vann guldmedaljen i ponny-EM i hoppning i Bishop Burton 2018. Foto: FEI

Årets Europamästerskap för ponnyer i dressyr, hoppning och fälttävlan, skulle ha arrangerats i Strzegom den 15-19 juli. Men på grund av den rådande coronapandemin meddelar nu arrangören att man i samråd med det internationella Ridsportförbundet FEI tvingats ta det tunga beslutet att ställa in. Försöken att hitta ett senare datum för mästerskapet har grusats.

-Vi har gjort allt vi kan för att hitta ett nytt datum, men det visade sig vara oerhört svårt att att planera en stor idrottsutställning under skolans sommarsemester i år, säger arrangören till Eurodressage.

European Pony Masters

Den polska arrangören har dock inte helt gett upp hoppet om att erbjuda ponnyryttarna en chans att tävla. Just nu planeras för en helt ny tävling, ”European Pony Masters” som om planerna går i lås ska arrangeras i september eller oktober.

Evenemanget kommer att omfatta lag och individuella tävlingar i hoppning, dressyr och fälttävlan.

– Mer information kommer så snart den epidemiologiska situationen tillåter oss att planera detaljer för tävlingarna, säger arrangören till Eurodressage.

FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez, beklagar i samma artikel att mästerskapet tvingas ställas in, men hyllar i samma andetag arrangörens vilja att tänka i nya banor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden