Sportnytt
19 april 2023 12:47

Ponnyryttare och LFC tar plats på stortävlingen i Göteborg

WEWWestcoast Equestrian Week fortsätter att bjuda på nyheter i programmet – senaste nytt är att Lövsta Future Challenge intar västkusten. Det blir både dressyrkval och ett nyinstiftat "försäsongspris" för unga hoppryttare. Dessutom välkomnas ponnyryttarna till stortävlingen på Åbytravet i slutet av juli.

Ponnyryttare och LFC tar plats på stortävlingen i Göteborg
Hoppning och dressyr möts under en hel vecka på Åbytravet i Mölndal söder om Göteborg. Foto: WEW

Stortävlingen Westcoast Equestrian Week laddar för sitt andra år på Åbytravet i Mölndal i slutet av juli och programmet är fullspäckat med nyheter. Bland annat välkomnas ponnyryttarna att tävla sida vid sida med toppryttarna i hoppning. Det innebär också att tävlingen får en extra dag och börjar redan på måndagen.

Det nya konceptet WEW Pony Tour är en tävling för ekipage på LB-nivå i alla kategorier, där man rider ett kval på måndagen och ett kval på tisdagen med efterföljande final. 
– För att ge våra kommande stjärnor en tidig introduktion till en internationell arenaatmosfär har vi valt att göra denna satsning under vårt evenemang. Det har även varit enormt efterfrågat och troligtvis det önskemål vi fått mest sedan förra sommarens tävlingar, säger Malin Trollnäs Thuresson, sportansvarig på Westcoast Equestrian Week, i ett pressmeddelande.

Hoppning och dressyr i ett

Westcoast Equestrian Week äger rum mellan den 24-30 juli och nytt är även att tävlingen både bjuder på ATG Riders League och Lövsta Future Challenge i dressyr.

För dressyrens del blir det kval för både U25-ryttare och unga Grand Prix-hästar, och ett starkt startfält väntas till västkusten.
– Vi besökte tävlingarna förra året och blev imponerade över hur väl arrangerat och fint ordnat allt var. Det är en nationell tävling med internationell touch. Dessutom är det en möjlighet för hopp- och dressyrryttare att mötas, något som är svårt att få till på våra övriga kval, säger Tinne Vilhelmson Silfvén, grundare Lövsta Future Challenge.

På hoppsidan är det premiär för nyinstiftade LFC Jumping U25 Pre Season Award, där veckans bästa U25-ryttare får ta emot en segercheck på 15 000 kronor.
– Vi vill uppmuntra och även lyfta våra svenska U25-ryttare med det här priset. Vår säsong startar ju egentligen inte upp förrän inomhussäsongen drar igång senare i höst, men vi vill uppmuntra våra duktiga U25:or även under utesäsongen, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Ridsport har tidigare också berättat om nya Arena Triple Tour, där tre av Sveriges stora travbanor gör gemensamt slag i saken med en ny tävlingssatsning mot bredden av hoppsporten. Kvalen går i 1,20 och fina prispengar väntar i finalpotten.

Evenemangets hemsida 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden