Avelsnyheter
18 januari 14:10

Prisregnet fortsätter över King Edward

InternationelltNyligen prisades King Edwards ägare återigen för valackens exceptionella framgångar - i veckan var det dags för uppfödaren att än en gång kliva upp på scen och ta emot ett pris. "Han är en kopia av sin mor", säger belgaren om sin uppfödning.

Prisregnet fortsätter över King Edward
Wim Impens fick ta emot priset som Årets uppfödare i Belgien. Foto: BWP

2022 fick Wim Impens den internationella utmärkelsen Årets uppfödare, Longines WBFSH Breeder Award, efter att King Edward (BWP val f -10, e Edward-Feo de Lauzelle) hoppat hem dubbla VM-guld med Henrik von Eckermann.

När det vankades gala på hemmaplan i Belgien tidigare i veckan utsågs Impens till Årets uppfödare i BWP.

Wim Impens bedriver avel som en familjetradition, då hans far och farfar också var i branschen. Hans söner är idag involverade i familjeföretaget – i en intervju efter priset 2022 sa Impens att hans mål är att föda upp hästar som hans söner kan rida. Att en av uppfödningarna skulle bli världsmästare och olympisk mästare var inget han ens kunde drömma om.

Impens beskriver King Edward som ett föl bland alla andra, det var inget som stack ut med honom som liten. När belgaren ser sin uppfödning idag konstaterar han att valacken är kopia av sin mor, Koningin de Lauzelle.

Se en intervju med Wim Impens, som gjordes i samband med priset som Årets uppfödare 2022:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden