Dressyr
1 december 2017 12:45

Quartermain och Marina kvalbäst

FramtidslöftenDressage Power Future Stars hade kvalklass och det blev ett bra genrep för alla finalister. Marina Mattsson och Quartermain glänste framför kommentatorerna Patrik Kittel Och Cathrine Dufour, publik och domare.

Quartermain och Marina kvalbäst
Solklar segrare är Quartermain och Marina Mattsson, både Dufour och Kittel fick klart habegär för att ta med hästen hem. Foto: Roland Thunholm

Dressage Power Future Stars är finalen för 7-9-åriga hästar på lilla rundan nivå och kvalet avgör startordningen till kürfinalen.

Klassen startade med frånfall från en av domarna när Christopher Umbach fått något slags förhinder. Kvlet reds därför inför de fyra domarna Gustav Svalling, Annette Fransén Iacobaeus, Dietrich Plewa och Susanne Baarup.

I denna klass hade Patrik Kittel en ny side-kick i form av Cathrine Dufour och tillsammans kommenterade de ekipagen i kvalet till Dressage Power Future stars i Prix St Georges.

Cathrine Patrik
Cathrine Dufour och Patrik Kittel kommenterade kunnigt och roligt. Foto: Roland Thunholm

Jeanna Högberg och hennes Fiorucci Ht (SWB f -09 e Florencio I- Rubinrot, uppf/äg Absolut Dental AB) fick en kickstart men hade lite spänning och tittighet i hörnen, totalt 72,434 procent ändå vilket säger en hel del om deras höga lägsta nivå.

– Vilken positiv häst detta är, jag såg tidigt hans talang för piaff och passage för några år sedan i en clinic, kommenterade Patrik.
– Jag gillar hur du rider honom, han är med dig hela vägen, lite spooky idag men så fin och bra i kontakten. Han klarade slappna av och fortsätta, sa Cathrine Dufour.

Fiorucci Ht
Jeanna Högberg och Fiorucci HT i en fin piruett. Foto: Roland Thunholm

Sofie Relander och hennes 100-procent fårsäkra vackra sto Barcelona MW (SWB f -08 e Figaro R- Riverside, uppf Maria Winberg och Lars Öhrn, äg Maria Winberg) är verkligen på väg upp även om de hade en dyr bytesmiss. Det är så lydigt och mjukt och Sofie bör slicka i sig Dietrich Plewas poäng. Totalt 69,244 procent.
– Jag är så imponerad att hon klarar miljön hur enkelt som helst och när de klarar lite högre form så blir det ännu bättre, sa Cathrine.
– Med lite mer samling så blir det här hur bra som helst, sa Patrik.

Barcelona Mw
Sofie Relander och Barcelona MW i fin form. Foto: Roland Thunholm

Det ska erkännas att undertecknad haft en crush på den här hästen i många år – Locatelli (SWB f -09 e Loredes- Rubinrot, uppf/äg Magnus Ringmark och Stefan Jansson). Stefan Jansson har matchat den vackre valacken med den stora galoppen föredömligt och nu börjar de blomma ut, Locatelli har fyllt på med muskler överallt. Den stora galoppen har gest till himlen ibland, något som inte är bara enkelt. Idag blev det spänningar här och där som kostade, piruetter är dyrt om det inte går bra. Totalt 63,849 procent.
– Vilken vacker häst, han hade flera dyra misstag på grund av spänning idag men i träning är detta en verkligt fin häst, en vacker häst som blir en topphäst, sa Patrik.
– Jag tycker verkligen det här är en topphäst även om det inte var den lättaste rundan för Stefan idag, sa Cathrine.

Locatelli
Stefan Jansson med begåvade Locatelli. Foto: Roland Thunholm

Marina Mattsson kom in med nyutsedde talangpristagaren Quartermain (Hann f -09 e Quaterback- Wilawander xx, uppf Anette Holst, äg Hannell Dressage Stable AB). Han är den häst som tävlat minst av alla men det bekymrar inte Marina som har rutinen att matcha unga talanger tillsammans med sin mentor Jan Brink och sponsor Hannell Dressage. Travprogrammet är inget mindre än lysande och skrittpiruetterna skulle kunna användas som instruktionsfilm med titeln : gör så här. Quartermains positiva uttryck, lätta kontakt och härliga takt är en klar höjdpunkt i denna kvalklass. Totalt 77,204 procent.
– Mamma, det är snart jul, jag vill haaaa den här hästen, sa Patrik.
– Jag vill också ha! Jag fick gåshud när du gjort halt och bara Bam! Var igång med så fin självbärighet, vilken häst! sa Dufour.

Quartermain
Quartermain och Marina Mattsson visar sin talang för samling tillsammans i en piruett. Foto: Roland Thunholm

Arrangörsgeneralen själv Kristian von Krusenstierna har lyckats kvala i år igen till finalen med It’s Ad Hoc (SWB f -08 e Danone- Maistic (ex Maestro), uppf Bengt Gustafsson, äg Malin Forsström). De är starkare än förra året och det ger härlig utdelning i ett fint travprogram, lugnare coolare och stadigare, allt är bättre. Men det är liite svårt att skritta avspänt. Som tur är blir det strax dags för galopp och då är ”Adde” och Kristian i glänsläge igen. Totalt xx procent.
– Vilken utveckling sedan förra året! Så fina bakben och bära så bra, härligt, jag gillar att han satsar igen, kommenterade Patrik.
– Han blir bättre och bättre ju längre in i programmet det gick, så fina ökningar och verkligt bra samarbete hela vägen, inte den mest spektakulära hästen men väldigt bra, sa Cathrine Dufour.

Its Ad Hoc
Kristian von Krusenstierna är koncentrerad tillsammans med Its Ad Hoc Foto: Roland Thunholm

Emilie Nyreröd och fina Floppy Disc (Old f -09 e Florencio I- Blue Hors Don Romantic, uppf Wilhelm Schwierking, äg Susanne Nyreröd) har vilat sig i form då Floppy fick en hovbensfraktur tidigare i höst. Nu är de tillbaka och lyckliga över att kunna starta, en härlig häst som passar Emilie som hand i handske. Ringrosten krävde dock sitt tribut i en hel del misstag som kostade. Både Emilie och Stefan tackar nog för formatet där man inte tar med sig resultat in i finalen, imorgon är det en ny fräsch start. Totalt  66,908 procent.
– Kul med egen fanclub, en del små misstag men det kommer att rätta till sig framöver, en verklig talang, en som jag följer på Instagram, kommenterade Patrik.
– Det ser så lätt ut för Floppy så jag tror han har en verkligt fin framtid när väl putsen är på plats i detaljerna, sa Cathrine.

Floppy Disc
Emilie Nyreröd på fina Floppy Disc. Foto: Roland Thunholm

Kvalet ger en startordning där Quartermain och Marina Mattsson startar sist, Jeanna Och Fiorucci Ht näst sist och Kristian von Krusenstierna och hans ”Adde” som fjärde ekipage.

Resultat

 

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden