Körning
17 maj 2019 19:13
Ridsportplus

Stabilt i toppen och inhoppare för EM-vinnaren – Åstorps tävling är igång

DressyrenJohan Herner i topp efter dressyren i svår klass med Camilla Lind tätt efter. Matchen mellan Sanna Manfredsson och Natalie Hellberg fortsätter. Och när EM-guldmedaljören för unga kuskar, Linnea Kristiansen, inte kan köra på grund av skada – då tar mamma Rebecca över. Följ med till första tävlingsdagen i Åstorp.

Stabilt i toppen och inhoppare för EM-vinnaren – Åstorps tävling är igång
Rebecca Kristiansen gjorde comeback med dottern Linneas Di Luca. Linnea själv är ju skadad men hade koll från ringside. Foto: Eva Österlund

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Körtävlingen i Åstorp inleddes starkt. Trots regn och rusk var kuskarna i god form och bjöd på många fina uppvisningar inför skarpa domarögon. I den medelsvåra klassen påstod Marina Sköld att hon inte alls hade kvar den goda känslan från tävlingen i Dorthealyst för två veckor sedan.
–  Trodde jag hamnade på ungefär 65 straff.
I själva verket  fick hon utmärkta 53,20 och ligger därmed på en silverplats när en gren är avverkad.

Efter sig har hon bland andra Rebecca Kristiansen som den här helgen gör comeback på kuskbocken efter flera år som groom. Linnea är skadad – då tar mamma över Di  Luca. Leder gör Thomas Sjöberg med Devotion.

5. Anton
5. Sveriges showigaste fyrspann är på plats i Åstorp. Kusken heter Anton Lundström och den här gången blev det en fjärdeplats i klassen för par och fyrspann. Foto: Eva Österlund

I svår klass, enbet, var det hård strid. Johan Herner visade upp superveteranen O’man i en stil som gick hem hos domarna, poängen blev 49,78.
– Så fint och mjukt han körde och så bra det såg ut, menade förra landslagsledaren Lotta Pålsson som följde ekipaget.

Fler jagar

Riktigt bra läge för Johan alltså inför maraton och precision. Men det är ett hårt gäng som jagar. Bland dem Camilla Lind och Lena Elander. Ungdomarna som kör childrensklasser fick vänta hela dagen och när det väl var dags tog också regnet i lite extra. Trots det fina uppvisningar av alla fem i klassen . fyra ponnyer och så Elise Strauss med mäktige Guy.

Upp i ledning gick Sanna Manfredsson och Dorthealysts Tristan före Natalie Hellberg och Sibelle.

Nu väntar maratonkörningen och tuffa hinder – frågan är hur mycket regnet har ställt till det för underlaget i hindren.

6. Sanna
Sanna Manfredsson vann ännu en gång med Dorthealysts Tristan. Foto: Eva Österlund
3. Christina
Christina Aronsson och Slåttergubbens Rufus vann dressyren i paraklassen. Foto: Eva Österlund
2. Ewa
Ewa Nowén och Sir Avalon är ett ekipage på g. De blev fyra i dressyren – en felkörning blev kostsam men att detta är ett ekipage för framtiden är helt klart. Foto: Eva Österlund

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden