Reportage
22 november 2018 16:24

Angelo fick sin drömträning hos Malin Baryard Johnsson

Hemma hos MalinEfter det uppmärksammade blogginlägget förra fredagen har det varit för fullt ös för familjen Enestubbe. I går bar det av på en spännande resa – hela vägen hem till Malin Baryard Johnsson där 8-åriga Angelo Enestubbe fick träna för proffset.

Ridsport har tidigare berättat om det stora gensvar som ponnypappan Daniel Enestubbe fick på sitt blogginlägg, som handlade om att 8-åriga sonen Angelo retas för att han rider. Angelo har sedan dess även blivit uppmärksammad i andra tidningar och i radio, samtidigt som kommentarerna i sociala medier har ramlat in i strid ström.
– Det har varit ett fantastiskt gensvar. Vi har förstått att Angelo inte är ensam, och det är både ledsamt och ger tröst. Nu känner vi stort hopp, säger Daniel.

Strax efter blogginlägget blev familjen kontaktad av gruppen Ponnykillarna. De håller till på olika håll i landet, men träffas några gånger per år och tränar tillsammans. Den här gången väntade träning för Malin Baryard Johnsson och Angelo blev inbjuden att följa med.
– Angelo skrek rakt ut när han fick reda på det. Han har pratat om det hela tiden sedan dess och har knappt kunnat sova, säger Daniel.

Familjen, som tidigare har varit på pay and jumps som mest, hyrde en lastbil och styrde i går från Växjö till Malins anläggning i Norrköping. Det blev en dag som Angelo sent ska glömma.
– Malin är en stjärna – inte bara på banorna. Hon tog hand om Angelo fantastiskt bra, uppmuntrade och coachade. Det var väldigt fint att se. Även de andra killarna, som är lite äldre och har ridit längre, var måna om honom.

Efter dagens träningspass för Malin blev det även tid för spontan lek. Det blev både limbo och höjdhopp på de hinder som Malins topphästar annars ger sig i kast med. Strax efter midnatt var familjen hemma i Småland igen.
– Angelo har klarat allt jättebra och han börjar nog förstå vad han har varit med om. Han är ett enda stort leende.

Tr Baryard3
En väldigt lycklig ponnyryttare. Foto: Daniel Enestubbe

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden