Sverige
21 april 2022 06:20

Ridande parad samlade in nära 100 000 kronor

InsamlingMed kort varsel gav polisen tillstånd för en ridande parad genom Stockholm i början av april till förmån för djuren i Ukraina. Nu har de insamlade pengarna räknats ihop – summan landar på nära 100 000 kronor som går till Svenska Djurskyddsföreningen.

Ridande parad samlade in nära 100 000 kronor
Den ridande paraden gick under temat "Slava Ukraini", "Ära åt Ukraina". Foto: Privat

Den ridande paraden till förmån för Ukrainas djur gick genom Stockholm den 3 april. ”Vi vill skapa förståelse för djurens lidande och samla in pengar.” Det sa Karolina Lallerstedt, en av initiativtagarna, inför paraden.

I samband med manifestationen uppmanades folk att swisha ett bidrag till Svenska Djurskyddsföreningen, som också dubblade alla gåvor. Nu har de insamlade pengarna räknats ihop och summan landar på 99 834 kronor. ”Tack alla hästar, hundar och människor som hjälpte till”, skriver Karolina Lallerstedt i paradens Facebookgrupp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden