Sverige
5 februari 2019 06:30

Ride Against Cancer drog in rekordsumma

InsamlingFör tredje året i rad har Ride Against Cancer samlat in pengar till cancerforskning. Under 2018 samlades det ihop 90 000 kronor genom Ride Against Cancer, vilket nu har överlämnats till CancerRehabFonden.

Ride Against Cancer drog in rekordsumma
Ride Against Cancer drog in en ny rekordsumma under 2018 - 90 000 kronor har överlämnats till CancerRehabFonden. Foto: Ride Against Cancer

Ridsport har tidigare skrivit om Mika Thalén, som efter att hon själv drabbades av bröstcancer startade den ideella föreningen Ride Against Cancer. Genom föreningen har det hållits insamlingar, auktioner, clinics och andra aktiviteter samlat in pengar som skänks vidare till cancerorganisationer (läs mer här).

Varje år har Ride Against Cancer samlat ihop en allt större summa, och under 2018 samlades hela 90 000 kronor in. Pengarna har nu överlämnats till CancerRehabFonden.

Mika Thalén berättar att intresset för Ride Against Cancer är stort.
– Fler och fler hör av sig, säger hon till Ridsport.
En av de mest uppmärksammade donationerna som Ride Against Cancer har fått är skorna som All In hade vid EM 2017 (läs mer här).

Förutom insamlingarna, auktionerna och startavgifterna går det att köpa produkter från Ride Against Cancer. För tillfället finns det hästtäcke, pins, tränssmycken och två olika hinder att beställa.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden