Sverige
15 februari 2021 09:34

Ride against cancer har delat ut årets insamlingspott

InsamlingRide against cancer fortsätter att samla in pengar till cancerforskningen. På Alla hjärtans dag gjordes den traditionsenliga utdelningen, som trots pandemin landade på en ansenlig summa. Läs mer här.

Ride against cancer har delat ut årets insamlingspott
Den coronasäkrade utdelningen ägde rum under Alla hjärtans dag. Foto: Ride against cancer

Året som följde efter att Mika Thalén fått diagnosen bröstcancer var en tuff tid. Det som höll henne uppe var hästarna och ridningen. Då föddes idén om att kunna göra skillnad med hjälp av hästvärlden och 2016 startade Mika Thalén Ride against cancer. Insamlingssumman har stadigt ökat sedan dess och totalt har hon och vännen Caroline Crafoord nu fått ihop över 750 000 kronor till cancerforskningen.

På Alla hjärtans dag delades traditionsenligt årets insamlade pott ut, som trots pandemiåret 2020 landade på över 300 000 kronor. Bröstcancerfonden fick 150 000 kronor medan Prostatacancerfonden och Cancerrehabfonden fick 75 000 vardera.
– Det känns oerhört viktigt att göra något för att stötta kampen mot cancer. Pengarna ska gå till cancerforskning samt till de människor som direkt eller indirekt drabbats av sjukdomen. Detta ligger till grund för vilka fonder vi valt i år, säger vännerna i ett pressmeddelande.

Mikacarro
Mika Thalén och Caroline Crafoord. Foto: Ride against cancer

– Vi vill premiera mindre fonder, som ej har så stora overheadkostnader, så att så mycket som möjligt av de insamlade pengarna når målet.

Många större tävlingar och event har varit inställda under förra året, men trots detta har många ridklubbar valt att stötta Ride against cancer. Både genom att köpa Ride against cancers profilhinder och via försäljning av RAC:s rosa prisrosetter.

Ride against cancer har också haft glädje av flera företagssamarbeten, bland annat med Equestrian Stockholm som sedan starten haft en stor oktoberkampanj till förmån för RAC.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden