Hoppning
22 januari 2020 06:00

Riders League får ny Grand Prix-serie

NationelltATG Riders League fortsätter under 2020, och den tidigare touren utökas nu med en Grand Prix-serie med femstjärnig status på 1,50-höjd. Båda serierna kommer att ridas på fem tävlingsplatser under året.

Riders League får ny Grand Prix-serie
Jörgen Larsson blev tvåa i ATG Riders League-finalen 2019 - nu fortsätter serien under 2020. Foto: Roland Thunholm

ATG Riders League kommer att ridas på 1,35-nivå under 2020, och får nu även sällskap av ATG Riders League Grand Prix – en ny serie på 1,50-höjd, med femstjärnig status.
– Äntligen är vi i mål med en ny Grand Prix-serie på hög nivå. Det går knappast att överskatta den långsiktiga betydelsen för utvecklingen av svensk hoppsport. Med ATG Riders League Grand Prix kommer vi på sikt att få fler ryttare som är beredda att ta sig an internationell hoppning på högsta nivå. Vi är mycket glada att vi gemensamt med ATG kan utveckla succéserien ännu mer, säger Henrik Ankarcrona, förbundskapten i hoppning, i ett pressmeddelande.

Grand Prix-serien kommer att ridas med kval i 1,45-klasser, och sedan avgöras i 1,50. Den totala prispotten i de fem Grand Prix-omgångarna blir 750 000 kronor – i den lägre serien rider ryttarna om totalt 360 000 kronor i de fem omgångarna.

Dopningskontroller och spel

ATG skriver att de kommer att ha regelbundna dopningskontroller och extra utrustningskontroller under seriens gång, något som är en del i arbetet för utökat djurskydd och större spelsäkerhet.

Det kommer att gå att spela på klasserna i ATG Riders League även i år, något som hade premiär under 2019.

ATG Riders League 2020

Kungsbacka Ridklubb 7 mars
Helsingborgs Fältrittklubb 11 april
Sundbyholms HC Ryttarförening 25 april
Halmstad Fältrittklubb 26 september
Flyinge Hästsportklubb 3 oktober

ATG Riders League Grand Prix
ATG Riders League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden