Sport
15 augusti 2011 11:36

RIDSPORT instiftar stipendium

RIDSPORT gör en unik satsning på ponnyryttare, genom ett nyinstiftat stipendium som ger en ponnyryttare träningshjälp och coachning av förbundskaptenerna Sylve Söderstrand och Lotta Björe.

Sedan 20 år tillbaka sponsrar RIDSPORT ponnyryttarna genom Ridsport Ponny Cup, en av landets största serietävlingar för hoppryttare på ponny.
– Cupen i sig betyder mycket och det är många ryttare som har börjat sin karriär där. Därför känns det roligt att få vara med om nästa steg, att få göra ett helhetsupplägg, säger Sylve Söderstrand.

Alla de ponnyryttare som deltar i Ridsport Ponny Cup 2011 har möjlighet att söka stipendiet, som bland annat innebär att ryttaren får träna för Sylve Söderstrand och Lotta Björe från Jump Club, förbundskaptener i hoppning för seniorer respektive ponnyryttare.
– Det är jättekul att tidningen gör en sådan här satsning på ponnyryttare, normalt sker de flesta satsningar på stor häst. Nu kan en ambitiös ryttare, som inte har stöd av tränare hemma, få hjälp, säger Sylve.

Stipendiaten får också hjälp med analyser, målsättningar, hälsokontroll av ponnyn, mental coachning och träningsdagbok.

Läs mer om vad som ingår i stipendiet i den relaterade artikeln.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden