Ridsport Play
17 mars 2021 20:26

Ridsport Play: Häng med till Lurbo Ridklubb – Sveriges mest hållbara klubb

FramtidstroI veckan stod det klart att Lurbo Ridklubb tog hem segern i Ridsports och H&M We Love Horses tävling där vi utser Sveriges mest hållbara ridklubb. I det här inslaget bjuder vi på både tappade hakor och en rad fiffiga tips. Klubben har minst sagt jobbat i motvind, men på bara fyra år lyckats gå från en omodern anläggning till en där hållbarhetsfrågan löper som en grön tråd genom hela verksamheten.

Ridsport Play: Häng med till Lurbo Ridklubb – Sveriges mest hållbara klubb
Eleverna på Lurbo Ridklubb fick oväntat besök av ingen mindre än Malin Baryard Johnsson i veckan. Foto: Marcus Gustafsson

Sveriges mest hållbara ridklubb är tävlingen som föddes ur ett av många inställda evenemang under pandemin. När det stod klart att 2020 års upplaga av Sweden International Horse Show i Friends arena inte gick att genomföra stod sponsorn H&M We Love Horses med en flera hundra plagg stor funktionärskollektion.

– Vi fick då frågan från H&M om att tillsammans anordna en tävling. Både vi på Ridsport och H&M We Love Horses värnar starkt om hållbarhetsfrågan och kände att här kan det bli någonting riktigt bra av någonting från början väldigt trist, nämligen coronapandemin, säger Susanne Tornberg, vd och ansvarig utgivare på Ridsport.

De goda initiativen inom hästnäringen är många, men hur jobbar egentligen ridklubbar och föreningar med frågan i den dagliga verksamheten?

Under hashtagen #welovehållbarhet efterlyste vi konkreta berättelser om hur hållbarhetsfrågorna hanteras. Elva bidrag kom in, sållades ner till fem och därefter slutligen till de tre toppfinalisterna Lurbo Ridklubb, Linköpings Fältrittklubb och Stegsholms gård som får en del var av den maffiga klädkollektionskakan.

Häng med när jurymedlemmen och landslagsryttaren Malin Baryard Johnsson överraskar klubbens ungdomsektion, som ovetandes om vad som väntar bjudits in till ett extramöte i klubbens kafeteria. Missa inte heller klippet längre ner – där klubbens ordförande Anna Jonson och verksamhetschef Alexandra Eriksson i en längre intervju med Malin Baryard Johnsson bjuder på allt från tips till framtidsvisioner för hela ridsporten.

Malin överraskar Lurbos medlemmar

Lurbo Ridklubbs framgångsrecept

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden